Zohan - interzis pe ecranele arabe

Marti, 19 August 2008, Categoria: Noutati

Zohan - interzis pe ecranele arabe Publicul arab nu va avea ocazia sa se puna cu Adam Sandler, intrucat comedia sa avand in centru conflictul palestiniano-israelian, "You Don't Mess With The Zohan" / "Nu te pune cu Zohan" a fost retras din cinematografe.

Pelicula, in care Sandler joaca rolul unui fost agent Mossad care fuge la New York si devine hair-stylist in salonul unei palestiniene, a fost interzis de cenzura in Egipt, Liban si Emiratele Arabe Unite. Distribuitorul pentru Orientul Mijlociu, Circuit Empire, inca mai spera ca restul tarilor din zona sa fie mai putin aspre in aceasta privinta, dar purtatorul de cuvant al companiei, Bassam Eid, spune ca e foarte probabil ca filmul sa fie interzis in toate tarile arabe.

"Zohan" a fost deja lansat in Israel prin distribuitorul local, Matalon, si a fost unul din cele mai mari succese ale anului, cu peste 200.000 de spectatori.

Chiar daca cenzura s-a mai "imblanzit" in ultima vreme in lumea araba, raman inca destule subiecte tabu. Orice film care abordeaza subiecte religioase dintr-o perspectiva ne-conforma cu cea oficiala este interzis, iar peliculele cu subiecte vag sexuale sunt si ele o problema - Libanul a fost singura tara din zona care a permis difuzarea filmului "Sex and the City".
  
asdasd