Un rol provocator pentru Natascha McElhone

Luni, 22 Septembrie 2008, Categoria: Noutati

Un rol provocator pentru Natascha McElhone Actrita britanica Natascha McElhone va aparea in dramatizarea pentru marele ecran a vietii doctoritei James Miranda Barry care, in 1812, a fost prima femeie care a absolvit medicina in Marea Britanie, si asta datorita faptului ca s-a deghizat in barbat. Barry a devenit primul chirurg britanic care a efectuat cu succes o operatie cezariana, salvand atat mama cat si copilul.

Rolul are o conotatie profund personala, venind la doar cateva luni de la moartea sotului actritei, chirurgul emerit Martin Kelly. "Barry a sfidat toate conventiile vremii sale", declara McElhone. "S-a deghizat in barbat pentru a urma cursurile facultatii de medicina, apoi a performat excelent intr-un domeniu controlat exclusiv de barbati, obtinand rangul cel mai mare posibil pentru un chirurg militar. A fost un pionier neinfricat care a fortat limitele practicii medicale acceptate in vremea aceea pentru a gasi metode noi de tratament, riscandu-si mereu siguranta si popularitatea pentru binele pacientilor."

Pelicula, numita "Heaven and Earth", o va avea ca regizoare pe Marleen Gorris iar filmarile sunt programate sa inceapa in Anglia si Africa de Sud la inceputul anului viitor.
  
asdasd