The fourth dimension

Joi, 26 Aprilie 2012, Categoria: Diverse

The fourth dimension VICE si Grolsch Film Works au lansat filmul The Fourth Dimension la Festivalul de film de la San Francisco.

Daca va plac filmele tripante, bestiale, filosofice sau pur si simplu amuzant de dubioase o sa va placa si asta. Filmul face parte dintr-o campanie Grolsch de a promova filmele independente de calitate si tinerii regizori care le realizeaza.

Ideea ca exista o patra dimensiune a creat controverse intre savanti si filosofi inca din cele mai vechi timpuri. Se stie ca orice incercare de a aborda tema asta e ca si cum ai incerca sa rezolvi un cub rubik in timp ce esti orb de beat dupa ce-ai baut spirt tras prin paine.

Pentru ca ne plac provocarile, am cooperat cu trei regizori ca sa vedem cat de bolnav ne poate prezenta fiecare o dimensiune noua a existentei noastre infecte intr-un mod cat mai amuzant posibil. Cei trei pe care i-am ales sunt un american, Harmony Korine, un rus, Alexey Fedorchenko, si un polonez, Jan Kwiecinski, pentru ca stim ca tarile din care vin nu se inghit intre ele.

Fiecare dintre ei a realizat un film de 30 de minute. Partea dementiala e ca la final cele trei scurtmetraje au fost lipite pentru a forma un lungmetraj bestial care prezinta din trei perspective, din trei culturi complet diferite ideea de a patra dimensiune.  

Regizorii au avut de urmat niste cerinte foarte dubioase impuse de Eddy Moretti, directorul nostru executiv si directorul de productie al filmului.

In fiecare scurtmetraj au trebuit sa-si faca aparitia un caine maidanez, un animal de plus si un personaj numit „Mickey House.” De asemenea eroul a trebuit sa fie stirb de-un dinte, ceea ce a reprezentat o problema destul de mare pentru filmul americanului, in care actorul principal a fost Val Kilmer. De parca nu ar fi fost destul de dubioase cerintele, cei trei regizori au mai fost obligati sa realizeze o scena intreaga legati la ochi.
  
asdasd