ShortsUP prezinta: MAREA EVADARE

Miercuri, 8 Decembrie 2010, Categoria: Comunicate

ShortsUP prezinta: MAREA EVADARE Te amuza, te emotioneaza, te intriga, te socheaza sau iti starnesc curiozitatea de a vedea mai multe. Unele trateaza o tema clasica intr-o maniera clasica, altele experimenteaza, inventand adesea noile reguli ale cinemaului. Marimea conteaza mai putin. E vorba despre scurtmetraje, care prind viata luna de luna in cadrul evenimentelor ShortsUP.

Pentru sambata, 11 decembrie, de la 20.00, ShortsUP a pregatit o selectie cu cele mai premiate scurtmetraje despre evadari de toate felurile. Evenimentul Marea Evadare va avea loc la Galeriile ArtExpo din cadrul Teatrului National Bucuresti.

Dupa un an de munca, scoala sau… somaj, fiecare vrea sa iasa din rutina, din automatismele de fiecare zi si sa evadeze. Fiecare are forma lui de evadare, ca si personajele filmelor ShortsUP.



Ya Basta (regia Gustave Kervern, Sébastien Rost, Franta, 2010) are in centru doua persoane cu handicap mintal care dau marea lovitura, furand bijuterii foarte scumpe, care le-ar putea asigura evadarea intr-o vacanta continua. A fost selectat in mai multe festivaluri, printre care Clermont-Ferrand si Cannes. Before Dawn (r. Bálint Kenyeres, Ungaria) este un film dintr-un singur cadru, despre care s-a spus ca e o capodopera a genului. A fost nominalizat la Cannes in 2005 si desemnat cel mai bun scurtmetraj la European Film Awards in 2006. Smart Girls, un scurtmetraj in premiera in Romania, a fost premiat anul acesta la Sarajevo Film Festival. Este o comedie de 24 de minute, regizata de Hana Jušić si Sonja Tarokić, prezentata la Sarajevo inaintea celei mai recente pelicule semnate Woody Allen, You Will Meet a Tall Dark Stranger.



Programul de doua ore cu filme ce dureaza intre 3 la 24 de minute mai include castigatorul Oscarului in 2009, doua nominalizate la Oscar si un scurtmetraj savuros semnat Corneliu Porumboiu.

ShortsUP Marea Evadare va aduce sambata seara la Artexpo si o expozitie foto in tema evenimentului, a unui apreciat fotograf roman contemporan.

Trailerul evenimentului poate fi vazut la adresa: http://shortsup.ro/ro/video.

Biletele pot fi cumparate sambata, la intrare, si ofera acces la intregul program: filme, expozitie foto si happeninguri. Pretul unui bilet este de 20 RON. Artexpo este situat in zona Universitate, in cadrul Teatrului National Bucuresti. Accesul se va face de la ora 19.30.
  
asdasd