S-a stins din viata Paul Newman

Luni, 29 Septembrie 2008, Categoria: Noutati

S-a stins din viata Paul Newman Paul Newman, actorul ce a fermecat o lume cu ochii sai albastri, a incetat din viata la 83 de ani, din cauza unui cancer pulmonar, dupa ce in luna august parasise spitalul in care era internat, renuntand la chimioterapie.

Dupa ce medicii i-au spus ca mai are de trait doar cateva saptamani, Newman a anuntat ca isi doreste sa moara acasa, in Connecticut, si sa se intoarca la sotia sa, Joanne Woodward.

Nascut pe 26 ianuarie 1925, cu o cariera de succes desfasurata pe mai multe decenii, Paul Newman a fost nominalizat de zece ori la premiile Oscar, trofeu cucerit in 1987 pentru "Culoarea banilor". Actorul, care a jucat în peste 60 de filme, a primit in 1958 premiul pentru cel mai bun actor la Cannes, pentru rolul din "Lunga vara fierbinte", in care aparuse alaturi de sotia sa, Joanne Woodward.

Renumit pentru actele sale filantropice, Newman a donat peste 100 de milioane de dolari in 2005 si 2006 catre diferite fundatii caritabile. In mai 2007 el a anuntat ca renunta la cariera cinematografica pentru ca nu mai putea juca la nivelul pe care si l-ar fi dorit. Actorul s-a stins in casa sa din Westport, inconjurat de familie si prieteni.
  
asdasd