S-a stins din viata Patrick Swayze

Marti, 15 Septembrie 2009, Categoria: Noutati

S-a stins din viata Patrick Swayze Actorul american Patrick Swayze, devenit faimos in cu rolul instructorului de dans din filmul "Dirty Dancing", s-a stins din viata la varsta de 57 de ani, dupa o lupta indelungata cu un cancer la pancreas.

Swayze a fost diagnosticat cu cancer la pancreas in ianuarie 2008, iar in momentul cand a facut public acest lucru, boala se extinsese si la ficat. Actorul a ales sa lupte impotriva bolii apeland la un tratament cu un medicament experimental, si continuand sa filmeze pentru un nou serial de televiziune ("The Beast") in care a interpretat rolul principal, cel al unui detectiv de politie.

"Dirty Dancing" a inregistrat un succes neasteptat de box-office, cu incasari de 64 de milioane de dolari in Statele Unite si peste 200 de milioane de dolari la nivel mondial, iar Swayze a fost si unul dintre autorii piesei "She's Like the Wind", pe care a interpretat-o pentru coloana sonora a peliculei.

"Ghost", filmul lansat in 1990 in care o avea partenera pe Demi Moore a devenit un suces si mai mare decat "Dirty Dancing", incasand peste 200 milioane de dolari in America de Nord si circa 500 milioane de dolari la nivel mondial.

Patrick Swayze a fost nominalizat de trei ori la Globul de Aur, pentru rolurile din filmele "Dirty Dancing" (1987), "Ghost" (1990) si "Reginele balului/ To Wong Foo Thanks for Everything! Julie Newmar" (1995), si are o stea pe Walk of Fame la Hollywood.

(vezi topul celor mai populare filme cu Patrick Swayze pe cinetv.ro)
  
asdasd