S-a stins din viata Gheorghe Dinica

Marti, 10 Noiembrie 2009, Categoria: Noutati

S-a stins din viata Gheorghe Dinica Gheorghe Dinica s-a stins din viata azi, la varsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitala, unde se afla internat de mai multe zile in sectia de terapie intensiva. Diagnosticat initial cu bronhopneumonie severa, apoi cu o afectiune renala, Dinica nu a raspuns tratamentului administrat si, in ciuda eforturilor personalului medical, a murit in aceasta dimineata.

Nascut in Bucuresti la 1 ianuarie 1934, Gheorghe Dinica a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, la clasa profesoarei Dina Cocea, in anul 1961, si a debutat ca actor in filmul "Strainul" (1963), aparand ulterior in peste 60 de filme ("Cuibul de viespi", "Filantropica", "Orient Express").

Dinica a jucat aproape 60 de ani si pe scenele celor mai mari teatre din Romania, debutand la Teatrul Mic, apoi a urcand pe scena Teatrului de Comedie,Teatrului Bulandra, Teatrului Odeon si Teatrului National.

Gheorghe Dinica a lansat si cateva albume muzicale, in colaborare cu Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu, iar in ultimii ani, el a aparut in mai multe seriale de televiziune ("Inima de tigan", "Regina).

Pentru rolurile interpretate de-a lungul vietii, Gheorghe Dinica a primit numeroase premii si distinctii, intre care amintim titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, si premiul de excelenta UNITER (in 1999).
  
asdasd