Richard Widmark moare la 93 de ani

Joi, 27 Martie 2008, Categoria: Noutati

Richard Widmark moare la 93 de ani Richard Widmark, starul a peste 70 de filme, cu o cariera ce s-a desfasurat vreme de jumatate de secol, a murit la 93 de ani in casa sa din Roxbury, Connecticut. Decesul a fost anuntat miercuri de sotia sa, Susan Blanchard, si a survenit pe fondul unor complicatii survenite in urma unei fracturi vertebrale.

Un veteran al scenei, Widmark si-a castigat aprecierea imediata cu primul sau rol de film, cel din Kiss of death, un thriller psihologic ce i-a adus nominalizarea la Premiile Oscar si l-a propulsat in randurile elitei hollywoodiene.

In urmatoarele patru decenii, Widmark a aparut in westernuri, drame psihologice si filme de razboi, printre cele mai cunoscute numarandu-se The Alamo (in regia lui John Wayne), Two rode together, The Domino principle si Madigan, o cariera oarecum in contradictie cu convingerile personale ale actorului care respingea violenta in toate formele ei de manifestare.

Widmark s-a retras din cariera la finele anilor ’80 spunand: Constat ca acum mi se pare iritant tot procesul de realizare a unui film. Nu mai am rabdare. Mai am doar cativa ani de trait si nu vreau sa mi-i petrec pe platoul unui film, asteptand 12 ore ca sa filmez 2 minute de pelicula.
  
asdasd