Ramona Badescu a fost investita cu ordinul Cavalerilor de Malta

Miercuri, 4 Mai 2011, Categoria: Noutati

Ramona Badescu a fost investita cu ordinul Cavalerilor  de Malta Mari emotii pentru Ramona Badescu. Actrita a primit titlul de “Gran Dama di Grazia Magistrale”, dar a fost numita si Ambasadoare a Ordinului Cavalerilor de Malta in Romania.

Actrita a fost recent la Malta, pentru a participa la ceremonia de investire cu ordinul Cavalerilor de Malta. Invitatia a venit din partea Prof. Catello Marra, care este “Il Bali dei Cavalieri di Malta”. Insotita de parintii sai, care ii sunt alaturi la orice eveniment important din viata ei, vedeta a asteptat cu nerabdare inceperea fastuosului eveniment care are origini istorice. In cadrul evenimentului, Ramona Badescu a primit titlul de Gran Dama di Grazia Magistrale, datorita activitatilor pe care le desfasoara si a implicarii ei in cadrul actiunilor sociale realizate in Italia pentru casele de copii, oamenii nevoiasi, si nu numai. Totodata, in cadrul aceleiasi manifestari, vedeta a fost numita si Ambasadoare a Ordinului Cavalerilor de Malta in Romania. La ceremonie a fost prezent si medicul presedintelui francez Nicolas Sarkozy, dar si alte personalitati de seama din mai toate domeniile de activitate, in total 42 de persoane din toata lumea. Importantul eveniment s-a desfasurat in sala mare a Sfintei Infirmerii, transformata azi in Centrul de Conferinte Mediteraneean. Dupa ce a depus un juramant, Ramona a imbracat astfel mantia neagra cu insemnul crucii in opt colturi, dar si o medalie si a primit binecuvantarea marelui principe de Malta. La petrecerea de dupa ceremonie, Ramona Badescu a sustinut un recital si a incantat invitatii cu melodii din repertoriul sau.

“Sunt mandra ca sunt prima romanca care primeste acest titlu. Ma onoreaza si imi da mai multa forta sa ajut mai ales copiii, dar si pe cei care nu au avut, ca mine, o familie alaturi, care sa-i sustina si sa-i indemne sa mearga mai departe. In viata am facut pasi marunti, dar siguri si in momentul in care primesc un titlu onorific de aceasta insemnatate, gandurile mele alearga spre familia mea, careia ii datorez totul. Nu sunt o persoana careia ii place sa se laude, sunt foarte modesta, dar imi place sa punctez anumite lucruri importante care mi s-au intamplat. Faptul ca am fost numita delegata primarului Romei, Gianni Alemanno, ca am un birou in Primarie, cu doua secretare, una vorbitoare de limba italiana, iar cealalta de romana, si ca acum am primit titlul de “Gran Dama di Grazia Magistrale” al ordinului Cavalerilor de Malta, sunt realizari cu care ma mandresc!”, spune Ramona Badescu. “Imi doresc sa existe posibilitatea ca Ordinul Cavalerilor de Malta sa accepte si alte personae importante din Romania. Si eu voi incerca, la randul meu, sa propun persoane care ar putea sa primeasca acest titlu. Prin aceasta organizatie incercam sa dam putere persoanelor sa ajute, sa faca gesturi de binefacere. Eu nu ma opresc aici. Mai sunt initiative si ne dorim sa ajutam acum un centru de copii de la Bucuresti”, a mai adaugat vedeta.

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta (numit si Ordinul Cavalerilor Ioaniti) este unul dintre cele mai vechi ordine nobile catolice existente, având ca scop slujirea credintei si ajutorarea aproapelui. Istoria ordinului cavalerilor de Malta incepe in anul 1048, cei care il alcatuiesc sunt militari si calugari, totodata, si depun un triplu juramant de saracie, castitate si supunere. Rolul lui initial a fost apararea, sprijinirea si ingrijirea pelerinilor in drumul lor spre Pamantul Sfant. Ordinul isi desfasoara activitatile caritabile pentru bolnavi, nevoiasi si refugiati de mai mult de noua secole. S-a consacrat acestei obligatii de-a lungul secolelor cu mijloace conforme spiritului timpului. Ca recunoastere a realizarilor sale Ordinul se bucura de dreptul de suveranitate si intretine relatii diplomatice cu peste 90 de tari. Pentru a-si putea aduce la indeplinire indatoririle institutionale poate constitui organizatii dependente. Asemenea organizatii isi desfasoara activitatea zilnica pentru a sprijini Ordinul in misiunea ei in peste 120 tari.

Ca sa fie investit, aspirantul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii - printre care o pozitie sociala, titluri si o avere importanta si sa fie propus de cineva din interior.

Dupa juraminte, nou-venitii sunt gata sa imbrace mantia neagra cu insemnul crucii in opt colturi si sa fie investiti cavaleri. Ca in vechile timpuri, ei ingenchiaza in fata marelui principe de Malta, iar acesta, cu spada in mana, le da binecuvantarea.

Ordinul de Malta numara astazi 12.500 de „cavaleri", carora li se alatura 80.000 de voluntari, in toata lumea. Dupa ce timp de secole au reprezentat o forta armata terestra si navala, Cavalerii de Malta au ramas pana in zilele noastre o importanta putere financiara si politica.

Exista persoane care asteapta si timp de 20 de ani pentru a fi investite cu un titlu onorific in cadrul ceremoniei Cavalerilor de Malta.
  
asdasd