Programul TIFF 2009 Bucuresti la Elvira Popescu

Marti, 9 Iunie 2009, Categoria: Festival

Programul TIFF 2009 Bucuresti la Elvira Popescu Miercuri 10 iunie

18.00 ZIUA LUI YURI / Yuryev den

Rusia, 2008 ; 2h18

R : Kirill Serebrennikov

Cu: Kseniya Rappoport, Yevgeniya Kuznetsova

Marea solista de opera Lyuba pleaca într-o calatorie în îndepartatul oras Yuriev. Dorind sa uite trecutul si sa-si vânda toate proprietatile pe care le are în zona, ea profita de ocazie si-i arata fiului ei, Andrei, locurile în care a crescut. La un moment dat însa, adolescentul dispare în mod misterios.



20.30 CONTESA / The Countess

Franta-Germania, 2009 ; 1h34

R : Julie Delpy

Cu: Julie Delpy, Anamaria Marinca, William Hurt, Daniel Brühl

A devenit tot mai puternica, fiind temuta, admirata si detestata de multi, inclusiv de Rege. Era convinsa ca va ramîne, astfel, vesnic tânara si frumoasa. Doamnelor si domnilor, contesa Elizabeth Bathory...



Joi 11 iunie

18.00 STRAINI / Zarim / Strangers

Israel-Franta, 2007 ; 1h24 min

R : Guy Nattiv, Erez Tadmor

Cu: Patrick Albenque, Lubna Azabal, Mila Dekker

În vara lui 2006, Erez Tadmor si Guy Nattiv au luat o camera de filmat, doi actori minunati si, în 6 zile de filmare, au realizat portretul realist si lipsit de compromisuri al unei povesti de dragoste unice. Momentul romantic e distrus de subita confruntare cu o realitate mai puternica decât orice scenariu.



20.30 ZIFT

Bulgaria, 2008 ; 1h32

R : Javor Gardev

Cu: Zahary Baharov, Tanya Ilieva, Vladimir Penev

Moth a fost eliberat conditionat dupa ce a facut puscarie pentru o crima pe care nu a comis-o. Aruncat în închisoare cu putin timp înainte de lovitura de stat data de comunistii

bulgari, el se trezeste acum într-o lume complet noua – Sofia totalitarista a anilor ’60.

Vineri 12 iunie

18.00 MAMUT / Mammoth

Suedia-Danemarca-Germania, 2009 ; 2h05

R : Lukas Moodysson

Cu: Gael García Bernal, Michelle Williams, Maria Esmeralda del Carmen.

Leo si Ellen formeaza un cuplu new-yorkez de succes. Fetita lor de 8 ani îsi petrece timpul alaturi de o bona filipineza. Când Leo pleaca în Thailanda, în calatorie de afaceri, o serie de evenimente se pun în miscare, cu consecinte dramatice pentru toti cei implicati.



20.30 HELSINKI NAPOLI TOATA NOAPTEA / Helsinki Napoli All Night Long

Finlanda-Suedia, 1987 ; 1h34

R : Mika Kaurismäki

Cu: Kari Väänänen, Roberta Manfredi, Jean-Pierre Castaldi

Alex e un taximetrist finlandez care lucreaza în Berlin si are niste probleme serioase : doua cadavre si o servieta plina cu dolari, toate pe bancheta din spate a masinii. Evident, nu-i e deloc simplu sa scape de cadavre – asta în vreme ce Wim Wenders si Jim Jarmusch se delecteaza cu doua aparitii delicioase.



Duminica 14 iunie

16.00 NORD

Norvegia / Norvège, 2009 ; 1h19

R : Rune Denstad Langlo

Cu: Anders Baasmo Christiansen, Marte Aunemo

Nord e povestea unui atlet care, dupa o criza psihica, s-a izolat într-o existenta trista si singuratica. Dotat doar cu un scooter de zapada si cu 5 litri de tarie pe post de provizii, Jomar porneste într-o calatorie catre nordul îndepartat, unde fosta lui iubita locuieste împreuna cu copilul lor despre care tocmai a aflat.



18.00 INVOLUNTAR / De offrivilliga / Happy Sweden

Suedia / Suède, 2008 ; 1h38

R : Ruben Östlund

Cu: Villmar Björkman, Linnea Cart-Lamy, Leif Edlund

În Suedia e aproape vara, asa ca micile indiscretii si rautati fac legea. Recidiva lui Östlund, dupa Chitaristul mongoloid, e o privire plina de umor aruncata unor lectii ce trebuie învatate, unor lectii ce trebuie date si unor limite ce nu trebuie trecute.

20.00 TREABA DE BARBAT / Myehen työ

Finlanda, 2007 ; 1h40

R : Aleksi Salmenperä

Cu: Tommi Korpela, Maria Heiskanen, Jani Volanen

Juha îi ascunde sotiei sale ca a fost concediat si începe sa-si vânda, constiincios, trupul, câstigând în doua ore cât primea înainte pentru doua zile de munca. Rusinea si numarul minciunilor spuse cresc, dar banii si confortul asigurat sotiei îl fac sa treaca mai usor peste dezavantajele meseriei.



22.00 GANES

Finlanda, 2007 ; 1h50

R : Jukka-Pekka Siili

Cu: Eero Milonof, Jussi Nikkilä, Olavi Uusivirta

Film documentar

Povestea lui Hurriganes, trupa legendara a rock-ului finlandez, si, mai ales, a lui Remu, omul care a fondat-o. Pornind de jos si certat în permanenta cu legea, Remu a reusit sa-si faca drum spre vârful rockului finlandez.



Luni 15 iunie

18.00 ASCUNZISUL / Il Nascondiglio / The Hideout

SUA-Italia, 2007 ; 1h40

R : Pupi Avati

Cu: Laura Morante, Treat Williams, Rita Tushingham

O femeie frumoasa se confrunta cu o tripla crima, un masacru vechi de 40 de ani al carui autor nu a fost descoperit, un caz cutremurator pe care trebuie sa-l rezolve în ciuda circumstantelor potrivnice...



20.30 HAI NOROC! / Bahrtalo!

Ungaria, 2008 ; 1h23

R : Lakatos Róbert

Cu: Boros Lóránd, Gábor Lajos

Cum sa câstigi lozul cel mare? Aceasta e întrebarea pe care si-o pun un rrom si un maghiar, ambii din Transilvania. Chiar daca succesele lor în afaceri sunt relative, ei stiu, însa, ceva ce multi dintre noi neglijam cu desavârsire : cum sa te bucuri de viata.



Marti 16 iunie

18.00 UN PROFESOR DE TARA / Venkovský Ucitel / A Country Teacher

Cehia-Franta-Germania, 2008 ; 2h

R : Bohdan Sláma

Cu: Pavel Liska, Zuzana Bydzovská

Un tânar profesor accepta sa predea biologie într-o scoala la tara, unde se împrieteneste cu o femeie si cu fiul ei de 17 ani. Atractia lui pentru acesta din urma pune în miscare o serie de evenimente ce vor testa forta interioara si compasiunea profesorului, femeii si a adolescentului.



20.30 TREZIT DIN VIS / Amanecer de un sueño / Awaking from a Dream

Spania-Polonia, 2008 ; 1h40

R : Freedy Mas Franqueza

Cu: María Almudéver, Héctor Alterio, Álvaro Báguena

La 8 ani, Marcel e parasit de mama si e crescut de bunicul lui Pascual care l-a introdus într-o lume a fanteziei si care i-a dat toata dragostea si grija pe care mama lui nu i le-a putut oferi. Peste 20 de ani, rolurile se inverseaza, iar tânarul trebuie sa-si amâne planurile pentru a avea grija de batrânul atins de maladia Alzheimer.



Miercuri 17 iunie

18h00 NUNTA LA TARA / Sveitabrúðkaup

Islanda, 2008 ; 1h39

R : Valdis Óskarsdóttir

Cu: Hreinn Beck, Erlendur Eiríksson, Ágústa Eva Erlendsdóttir

Ceremonia nuntii urmeaza sa aiba loc într-o bisericuta aflata la o ora de mers cu masina de Reykjavik. Dupa ceva timp petrecut pe sosea, nuntasii îsi dau seama ca s-au ratacit... Debutul regizoral al lui Óskarsdóttir, care a montat Stralucirea eterna a mintii neprihanite.



20.30 DRAGOSTE ÎN STIL TANDOORI / Tandoori Love

Elvetia, 2008 ; 1h32

R : Oliver Paulus

Cu: Lavinia Wilson, Vijay Raaz, Martin Schick

Relatia dintre o chelnerita si seful ei începe sa scârtâie odata cu aparitia în peisaj a unui bucatar indian care gateste pentru echipa unui film bollywoodian. Cei doi se îndragostesc la prima vedere într-un supermarket, la capatul unui numar muzical, fireste, iar fata trebuie sa aleaga între casnicie si aventura.



Joi 18 iunie

18.00 LA NOAPTE DORM LA HOLLYWOOD / J’irai dormir à Hollywood !

Franta, 2008 ; 1h40

R : Antoine de Maximy

Cu: Antoine de Maximy

Film documentar

Cu ajutorul unor portrete cât se poate de reale facute unor americani de rând (fara trucaje sau efecte speciale), regizorul acestui documentar nominalizat la premiile César 2009 descopera toate excesele unei tari imense în care grasii sunt grasi-grasi, religiosii sunt habotnici în toata regula, nebunii sunt complet dusi, saracii n-au dupa ce bea apa, iar bogatii sunt miliardari.

20.30 SUFOCARE / Choke

SUA / Etats Unis, 2008 ; 1h29

R : Clark Gregg

Cu: Sam Rockwell, Anjelica Huston

Nu multe filme despre dependenta si boli terminale pot fi considerate comedii ; Sufocare, da!
  
asdasd