Oceanul mare, vineri seara la Institutul Cultural Roman

Luni, 21 Februarie 2011, Categoria: Diverse

Oceanul mare, vineri seara la Institutul Cultural Roman Vineri, 25 februarie 2011, de la ora 18.00, in cadrul programului Seara de film, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va fi proiectat documentarul Oceanul mare (2009), in regia Katharinei Copony. Va lua cuvantul producatoarea Ada Solomon.

Katharina Copony s-a nascut in 1972 la Graz si a studiat la Viena. Documentarul Il Palazzo, realizat in 2006, a fost recompensat cu premiul Arte pentru cel mai bun documentar german in 2006.

Documentarul Oceanul mare (coproductie Germania – Romania – Austria) a obtinut Premiul pentru film documentar in cadrul Duisburg Filmweek, Germania, in 2009.

Spatiul urban romanesc, marcat de varii influente culturale, fie ele occidentale, fie orientale, a fost, incepand cu anii ’90, locul in care foarte multi imigranti chinezi si-au gasit rostul. Evitand problemele generale pe care toti strainii le au, filmul urmareste discret si profund trei istorii ale unor chinezi aflati in confruntarea zilnica cu concurenta comerciala, cu nedreptatea si ilegalitatile sau cu dezacordurile religioase.

Toate drumurile celor trei duc, intr-un fel sau altul, la centrul comercial Europa, epicentrul vietii sociale, nu lipsite de singuratate sau pericole.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.
  
asdasd