Nunta lui Oli- Cel mai bun scurt-metraj la Short Film City

Marti, 24 Noiembrie 2009, Categoria: Noutati

Nunta lui Oli- Cel mai bun scurt-metraj la Short Film City Scurt-metrajul Nunta lui Oli, in regia lui Tudor Jurgiu, a castigat Premiul pentru cel mai bun scurt-metraj de fictiune din competitia internationala, din cadrul Short Film City 2009, desfasurat in perioada 10–14 Noiembrie la Leeds.

Ajuns la a doua editie, Short Film City isi propune sa aduca un omagiu lui Louis Augustin le Prince (cel care in 1888 a produs primele imagini in miscare), promovand cele mai bune productii de scurt-metraj si incurajand tinerele talente.

Peste 150 de filme din 31 de tari au fost prezentate in acest an, Short Film City devenind astfel unul dintre cele mai importante programe de scurt-metraje din Europa.

Pe langa Nunta lui Oli, urmatoarele productii au mai fost distinse cu Trofeul Augustin:

-Cel mai bun scurt-metraj: 10 min (R. Jorge Léon)

-Cel mai bun scurt-metraj de animatie: Slaves (R. Hannah Hellborn si David Aronowitsch)

Mentiunea speciala: Le Petit Dragon (R. Bruno Collet)

-Cel mai bun scurt-metraj experimental: Muto ( regizat de Blu Collective)

Mentiunea speciala: Laitue (R. Nicholas Brooks)

-Cel mai bun scurt-metraj: Farseh Chob ( R. Abdolraman Mirani)

Mentiunea speciala: Red Sands (R. David Proctor)

Nunta lui Oli se mai poate mandri si cu: trofeul pentru Cel mai bun film romanesc, obtinut la Festivalul NEXT, Premiul pentru cel mai bun scenariu, din cadrul Festivalului TIMISHORT si Premiul pentru cel mai bun scurt-metraj de fictiune acordat la Festivalul Anonimul.

De asemenea, filmul de debut al lui Tudor Jurgiu a fost declarat Cea mai buna productie de Scurt-Metraj la Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti.

Nunta lui Oli este o productie Libra Film.
  
asdasd