Ne-a parasit si Dennis Hopper

Luni, 31 Mai 2010, Categoria: Noutati

Ne-a parasit si Dennis Hopper Actorul american Dennis Hopper a decedat sambata, in resedinta sa din Los Angeles, din cauza unor complicatii provocate de cancerul la prostata de care suferea.

De-a lungul unei cariere de peste 50 de ani, Hopper a jucat roluri diverse, aparand alaturi de James Dean in "Rebel fara cauza" si "Uriasul", in anii '50, apoi in succese de public si de critica precum "Apocalypse Now", "Catifeaua albastra", "Golanii" sau "Speed: Cursa infernala".

Probabil cel mai cunoscut rol al sau este cel din "Easy Rider", pelicula care i-a adus si o nominalizare la Oscar (pentru scenariul semnat impreuna cu Peter Fonda si Terry Southern), o alta nominalizare fiind cea pentru rolul unui antrenor de baschet alcoolic in drama "Antrenorii" din 1986.

In afara carierei hollywoodiene, Dennis Hopper a fost un remarcabil fotograf, pictor, sculptor si colectionar de arta. Ultimele sale luni de viata i-au fost marcate atat de boala necrutatoare, care i-a fost diagnosticata in septembrie 2009, cat si de un divort problematic de cea de-a cincea sotie a sa, Victoria Duffy.
  
asdasd