Ne-a parasit Ovidiu Iuliu Moldovan

Joi, 13 Martie 2008, Categoria: Noutati

Ne-a parasit Ovidiu Iuliu Moldovan Indragitul actor Ovidiu Iuliu Moldovan a incetat din viata aseara la spitalul Universitar din Bucuresti. In varsta de 66 de ani, actorul fusese internat in urma cu trei zile, suferind de ciroza decompensata, dupa cum a declarat pentru Mediafax managerul spitalului, Gheorghe Iana.

Nascut in 1942 in Sarmas, judetul Cluj, Ovidiu Iuliu Moldovan a absolvit cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti in 1964, la clasa lui Octavian Cotescu si a debutat pe scena Teatrului National Timisoara.

Poate cea mai cunoscuta voce care a recitat Eminescu (in peste 80 de emisiuni de poezie), Moldovan s-a facut remarcat pe scena teatrului National Bucuresti, al carui angajat a fost incepand din 1970, ca si in numeroase filme artistice (Profetul, aurul si ardelenii, Actorul si salbaticii, Bietul Ioanide, Cuibul de viespi), piese de teatru TV (Turnul de fildeş dupa Cezar Petrescu, regia Cornel Todea; Hanul de la rascruce dupa Horia Lovinescu, regia Olimpia Arghir; Steaua fara nume de Mihail Sebastian, regia Eugen Todoran) si roluri diverse in piese de teatru radiofonic.
  
asdasd