Ne-a parasit Marga Barbu

Miercuri, 1 Aprilie 2009, Categoria: Noutati

Ne-a parasit Marga Barbu Actrita Marga Barbu a incetat din viata marti,la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, dupa ce fusese internata pentru o afectiune cardiaca.

Nascuta pe 24 februarie 1929, la Ogna Sugatag, judetul Maramures, Marga Barbu s-a mutat cu familia la Bucuresti dupa ce a implinit 14 ani, iar in 1950 a absolvit Institutul de Teatru.

Actrita a devenit cunoscuta datorita rolului hangitei Anita din seria "Haiducilor" si al Agathei Slatineanu din seria "Margelatu", dar si pentrul rolul din "Domnisoara Aurica" (regia Serban Marinescu, 1986). Alte roluri remarcabile au fost cele din "Bietul Ioanide", de Dan Pita (1980), si "Comoara din Carpati", regizat de Cornel Todea (1975). Ultimul film pe care l-a realizat a fost "Lacrima cerului " (1989).

Marga Barbu a fost casatorita de doua ori, prima data cu actorul Constantin Codrescu si apoi cu scriitorul Eugen Barbu. In 2004 ea a fost decorata cu Ordinul National "Serviciul Credincios", in grad de cavaler, distinctie acordata in "semn de apreciere pentru indelungata si fructuoasa activitate artistica si pentru talentul si daruirea puse in slujba artei spectacolului si a teatrului romanesc".
  
asdasd