Maine incepe primul festival de film al anului

Miercuri, 4 Ianuarie 2012, Categoria: Noutati

Maine incepe primul festival de film al anului Incepand de joi, 5 ianuarie, si pana duminica, la Piatra Neamt are loc primul festival de film al anului, cu acoperire exclusiv nationala. Daca majoritatea festivalurilor de gen se intrec in filme din toata lumea, Filmul de Piatra, aflat la a 3-a editie, isi doreste sa promoveze scurtmetrajele si regizorii tineri din Romania si Republica Moldova.

Ana Ularu, Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, Aurelian Nica, Virgiliu Margineanu si Ticu Lacatusu vor juriza filmele scurte inscrise la categoriile: Fictiune, Animatie, Experimental, Documentar, Videoclip si Sporturi Extreme.

Cele mai bune filme vor fi recompensate cu premii totalizand peste 5000 de euro, oferite de Institutul Cultural Roman. Pentru organizare, festivalul a primit si o finantare de la Consiliul Judetean local, insumand 25.000 lei.

Filmele din competitie sunt dublate de concerte (Partizan, URMA, Electric Fence), petreceri cu proiectii multimedia (Matze si Dan Basu) si o intalnire cu Draga Olteanu Matei, originara din Piatra Neamt si foarte iubita de spectatorii de la poalele Ceahlaului.

Filmul de Piatra va duce in Moldova si cele mai bune scurtmetraje de la festivalurile prietene Next, Anim'est, ShortsUP, BIEFF, TIFF si Kinodiseea.

Editia 3.0 se va desfasura la sala Calistrat Hogas a Consiliului Judetean Neamt, iar intrarea la toate programele este libera, cu exceptia festivitatii de inchidere, la care intrarea se face pe baza de invitatie sau acreditare.
  
asdasd