Luc Besson construieste un mega-studio de filmare la Paris

Vineri, 12 Iunie 2009, Categoria: Noutati

Luc Besson construieste un mega-studio de filmare la Paris Compania lui Luc Besson, EuropaCorp, si Quinta Communications a lui Tarak Ben Ammar au devenit asociate si lanseaza impreuna Paris Studios, primul megastudio modern din Franta, in valoare de 30 milioane de euro, ce are ca obiectiv sa rivalizeze cu studiourile Pinewood din Londra si cu Babelsberg din Berlin pentru a deveni locul de filmare a block-busterelor hollywoodiene si a productiilor europene si frantuzesti. Constructia studiourilor incepe in luna decembrie si inaugurarea va avea loc la inceputul anului 2012.

Prezent la lansarea de marti impreuna cu Ben Ammar si Ministrul Culturii, Christine Albanel, Besson a declarat a deja a primit un feedback imbucurator de la studiourile hollywoodiene. Avand 9 platouri, studiourile Paris vor fi parte integranta a complexului cinematografic La Cite du Cinema, care se afla pe locul unei foste centrale electrice din Saint Denis, la nord de Paris, acolo unde de fapt s-a tinut si conferinta de presa.

In afara de EuropaCorp si Quinta, alti actionari ai Paris Studio sunt Euro Media Group si compania Frontline detinuta tot de Besson.

La Cite du Cinema va fi gazda Scolii Nationale de Film Louis Lumiere, birourilor de la EuropaCorp si ale lui Ben Ammar, cat si a unor workshopuri, a unor birouri pentru alte companii cinematografice, si gazda unui teatru.

Exceptand studiourile Paris, Le Cite este detinuta de La Nef Lumiere, o companie comuna a bancii galice de stat, Caisse des Depots si a companiei franceze Vinci.

Investitia in La Cite - incluzand Paris Studios, constructia, echipamentul, birourile - se estimeaza la 224 milioane de dolari. La Cite este proiectul cel mai drag al lui Besson, proiect pe care l-a conceput in momentul in care a fost fortat sa filmeze filmul "Al cincilea element" in Pinewood, Londra, din cauza lipsei unui mare studio francez.

In ciuda marilor productii pe care le gazduiesc, principalele studiouri ale Europei nu au un profit foarte mare. In 2008, studiourile Pinewood-Shepperton au avut un profit de 9.2 milioane dolari, pe cand Babelsberg doar de 4.9 milioane. Albanel a declarat ca aprobarea studiourilor Paris a fost facilitata de noile reduceri de 20% pentru filmarile hollywoodiene aprobata de Intalnirea Nationala din decembrie. Studiourile Paris si complexul Cite se impletesc cu planurile de crestere ale companiei EuropaCorp, intr-un moment in care totul este impins sub reflectoarele de la Hollywood datorita productiei "Taken", care a avut un succes de 150 milioane de dolari la box office-ul american.
  
asdasd