Lansarea ShortsUP

Marti, 3 Noiembrie 2009, Categoria: Comunicate

Lansarea ShortsUP Vineri seara, de la 20.00, la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti a avut loc primul eveniment ShortsUP, in cadrul caruia au fost proiectate toate scurtmetrajele din seria "Amintiri din Epoca de Aur", scrise si co-regizate de Cristian Mungiu.

Cei peste 800 de cinefili care au venit la ShortsUP au intrat in atmosfera «Epocii de Aur»  inainte de a se stinge luminile in sala si de a incepe proiectia.

In timp ce «militienii» ii grupau pe spectatori inca de la intrare si le dadeau stegulete rosii, regizorul Cristian Mungiu a coborat dintr-un ARO cu girofar si a salutat publicul, impreuna cu cativa dintre actorii din distributie: Diana Cavaliotti, Paul Dunca, Viorel Comanici. La finalul celor 3 ore de proiectie, publicul a aplaudat minute in sir.

Inainte de filme, dar si la petrecerea de dupa, s-au impartit cravate rosii si cornulete de casa pe muzica din anii 70 – 80, iar in sala de marmura de la MNAC/ Palatul Parlamentului s-a sarit pentru prima data sotronul. Un cor de "pionieri" a provocat amuzament si a trezit alte amintiri participantilor.

ShortsUP va aduce in fiecare luna o selectie de scurtmetraje de exceptie, din intreaga lume, dublata de o experienta cinematografica interactiva, in care publicul face parte din scenariul evenimentelor.

ShortsUP este organizat de Asociatia Oricum si Feeder.ro, cu sprijinul Vodafone.
  
asdasd