Lansarea documentarului Constantin si Elena

Joi, 9 Decembrie 2010, Categoria: DVD & Blu-Ray

Lansarea documentarului Constantin si Elena Participant la peste 40 de festivaluri, premiat la cel mai important festival de film documentar din lume (IDFA) si distribuit in peste 7 tari, documentarul "Constantin si Elena" in regia lui Andrei Dascalescu va fi lansat pe DVD, pe data de 15 decembrie la Muzeul Taranului Roman. Lansarea DVD-ului va fi insotita de o proiectie speciala a filmului incepand cu ora 20:00 in Noul Cinematograf al Regizorului Roman, intrarea fiind gratuita.

Incepand cu ora 22:30 in Clubul Taranului, Taraful din Clejani va sustine un concert, iar intrarea se va face in urma achizitionarii DVD-ului "Constantin si Elena" la un pret pomotional (30 lei).

"Constantin si Elena" ne spune povestea de dragoste fara varsta a unui cuplu casatorit de peste jumatate de secol, care traieste intr-un sat pitoresc din nord-estul Romaniei (langa Piatra Neamt). Documentarul porneste de la activitatile cotidiene ale celor doua personaje, urmarite de-a lungul unui an, pentru a ajunge la semnificatii profunde, prezentandu-se o lume in care valorile spirituale primeaza in fata celor materiale.

Trupa de lautari din satul Clejani este cunoscuta pe teritoriul Romaniei insa vizibilitatea este considerabila mai mult in strainatate unde au plecat adesea pentru concerte sau productii cinematografice. In 1993, liderul tarafului, Caliu, interpreteaza un rol in documentarul francez Latcho Drom al lui Tony Gatlif, iar in 2000 se intalneste cu celebrul actor Johnny Depp pe care il invata tiganeste pentru rolul din The man who cried. Apropierea lor de arta cinematografica ii face sa fie prezenti si la lansarea dvd-ului "Constantin si Elena" pe 15 Decembrie, la Muzeul Taranului Roman.
  
asdasd