Ion Craciunescu arbitreaza la TIFF

Luni, 1 Iunie 2009, Categoria: Noutati

Ion Craciunescu arbitreaza la TIFF Joi, 4 iunie, de la ora 12:00, in cadrul Zilei HBO la TIFF, parcarea Iulius Mall din Cluj-Napoca va deveni gazda unui meci de fotbal de strada cum nu s-a mai vazut in Romania: echipa nationala a cineastilor, la prima partida din istoria sa, da piept cu reprezentativa persoanelor fara adapost!

Adversarii de joi ai realizatorilor de film sunt nimeni altii decat protagonistii documentarului Australia, regizat de Claudiu Mitcu si produs de HBO Romania, care urmareste pas cu pas aventura Nationalei Homeless a Romaniei, la prima sa participare la un turneu final al Homeless World Cup, competitie desfasurata in luna decembrie 2008 la Melbourne.

Echipa cineastilor, alcatuita din antrenorul-jucator Claudiu Mitcu si regizorii Corneliu Porumboiu, Radu Muntean, Gabriel Achim si actorii Andi Vasluianu, Bogdan „Boogie” Dumitrache, Dorian Boguta, Cristi Balint si Andrei Mateiu, va juca impotriva echipei homeless, pentru care evolueaza Claudiu Kostity, fratii Pavel si Beniamin Calancea, Vasile Bereghi, Radu Muntean si Daniel Podina, coordonati de Mihai Rosus.

Meciul, comentat live de jurnalistii ProSport, se va disputa pe parcursul a trei reprize de 10 minute, iar cele doua echipe vor fi alcatuite din cate trei jucatori de camp si un portar. Lovitura de incepere o vor da starurile echipei CFR 1907 Cluj.

Singurul roman care a arbitrat o finala de Liga Campionilor (celebra confruntare Ajax Amsterdam – AC Milan din 1995), cunoscutul arbitru FIFA Ion Craciunescu, va conduce de la centru partida, oferind inca un motiv pentru care clujenii si publicul TIFF nu ar trebui sa rateze evenimentul de joi de la Iulius Mall.

La fel ca orice meci important, confruntarea va fi urmata de o conferinta de presa. De la ora 13:00, Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania, Tudor Giurgiu, producator executiv al filmului, regizorul Claudiu Mitcu si jucatorii din Nationala Homeless vor vorbi despre Australia, cel de-al treilea documentar produs de postul de televiziune HBO Romania, pe care publicul TIFF il va putea urmari in avanpremiera extraordinara in cadrul Zilei HBO la TIFF, joi, 4 iunie, de la ora 17:00, la Cinema Victoria. Proiectia filmului va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu jucatorii homeless.

Pe langa avanpremiera Australia, Ziua HBO programeaza la Cinema Victoria proiectii extraordinare ale celorlalte doua pelicule produse pana acum de HBO Romania: documentarele "Nunti, muzici si casete video", in regia lui Tudor Giurgiu, si "Apocalipsa dupa soferi", regizat de Alexandru Solomon. De asemenea in cadrul Zilei HBO, cinefilii vor putea urmari in proiectie extraordinara trei productii exclusive HBO Films: Alegeri Americane, filmul care ii are printre protagonisti pe Kevin Spacey, Laura Dern si John Hurt; Bernard si Dorris, cu Susan Sarandon si Ralph Fiennes; si un maraton de peste 4 ore cu mini-seria House of Saddam, care va avea premiera pe HBO Romania in aceasta vara.

Intrarea la toate proiectiile din cadrul Zilei HBO este libera.
  
asdasd