Future Shorts invitat la TIFF cu filme extra

Miercuri, 27 Mai 2009, Categoria: Noutati

Future Shorts invitat la TIFF cu filme extra Festivalul international de scurt metraje Future Shorts, adus in România de Asociatia ORICUM si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone România, este invitat in cadrul TIFF pe 30 mai, la Casa Tranzit din Cluj. Evenimentul debuteaza cu scurt metrajul câstigator in 2009 la Berlin, „Please Say Something”. Doua ore de filme scurte si muzica de la afterparty vor crea o atmosfera fresh&funk, marca Future Shorts.

Filmele internationale sunt „prezidate” de cel mai bun scurt metraj la Festivalul de la Berlin din 2009, Please Say Something, in regia irlandezului David O’Reilly. Remarcabilul C'est plutôt genre Johnny Walker al lui Olivier Babinet si Cattle Call, cu Tim Roth (regia Mike Maryniuk & Matthew Rankin), precum si alte scurt metraje de exceptie completeaza programul evenimentului Future Shorts din cadrul TIFF.

Vor fi proiectate si 3 filme românesti inscrise in sectiunea “Cursa pe banda” a competitiei, care au fost votate pe 22 mai la Bucuresti de catre public. Filmele vor putea fi votate si la Cluj prin SMS la numarul 1265, in seara evenimentului. Scurt metrajele au fost selectate de juriul format din: Fabien Riggall, fondatorul Future Shorts in Marea Britanie, Tudor Giurgiu, Dragos Bucur, Alin Ludu Dumbrava, Matei Branea, Ada Solomon si Irina Margareta Nistor.

Pâna in luna iunie, oricine isi poate inscrie filmul in competitia locala Future Shorts, la una dintre cele 2 sectiuni: Cursa pe banda, dedicata scurt metrajelor de maximum 20 de minute, realizate profesionist, si Cursa mobila, dedicata filmelor de maximum 2 minute filmate cu telefonul mobil.



Dupa proiectii, TRG & SEB, in formula The Infamous, incing atmosfera la party. Cei doi DJ se numara printre cele mai solide si mai titrate prezente de pe scena româneasca de breakbeat si drumandbass.

Biletele pentru evenimentul de sâmbata, 30 mai, ora 21.00, sunt disponibile la intrare. Pretul unui bilet este de 15 RON si ofera acces la programul intregii seri - proiectie si afterparty.
  
asdasd