Flamenco si film de la Institutul Cervantes

Miercuri, 3 Martie 2010, Categoria: Noutati

Flamenco si film de la Institutul Cervantes Institutul Cervantes din Bucuresti si Ambasada Spaniei in Romania incheie seria manifestarilor cuprinse in cadrul Festivalului "Flamenco Clasic si noile genuri" cu o serie de proiectii de filme ale binecunoscutului regizor spaniol Carlos Saura.

Filmele vor rula in perioada 5-7 martie, la Cinema Elvira Popescu, Bd. Dacia 77.

Proiectia de gala va avea loc in data de 5 martie, la ora 19:00, in prezenta regizorului Carlos Saura cu filmul Io, Don Giovanni (2009, coproductie Italia- Spania), film care inca nu a avut premiera in Spania.

Filmele vor rula in versiune originala cu subtitrari in engleza.

Biletele se vor pune in vanzare la casa de bilete a cinematografului inainte fiecarei proiectii, la pretul de 7 Ron.

Evenimentul este realizat in colaborare cu Institutul Francez.

Programul proiectiilor

Vineri, 5 martie, ora 19:00

Io, Don Giovanni

Cu : Lorenzo Balducci, Lino Guanciale, Emilia Verginelli,

Italia-Spania, 2009 ; durata – 2h07

Sinopsis: Relateaza viata lui Lorenzo del Ponte, prieten a lui Giacomo Casanova, la Venetia si libretist al lui Wolfgang Amadeus Mozart (pentru Nunta lui Figaro si Don Giovanni) cu care lucrase in Austria ca urmare a exilului ce-i fusese impus in urma "purtarii sale licentioase".

Sambata 6 martie

-ora 16.00

Carmen

Cu: Antonio Gades, Laura del Sol, Paco de Lucía

Spania, 1983 ; Durata – 1h48

Sinopsis: Eterna poveste de dragoste. Este vorba despre o adaptare a operei Carmen de Georges Bizet la universul flamenco. Antonio, directorul unei companii de dans, pregateste montarea operei Carmen. In momentul in care gaseste protagonista ideala, intre ei doi se incheaga o relatie care reproduce libretul operei. Filmul a primit Premiul pentru Cea mai Importanta Contributie Artistica la Festivalul de la Cannes si a fost nominalizat la Premiile Oscar in 1984.

-ora 18.00

Bodas de sangre

Cu Antonio Gades, Cristina Hoyos, Juan Antonio Jiménez, Pilar Cárdenas

Spania-Franta, 1981 ; Durata – 1h20

Sinopsis: Carlos Saura prezinta prin dans flamenco drama din film: o mireasa si amantul ei fug in ziua nuntii. Viitorul mire ii urmareste si intre cei doi barbati are loc o lupta pe viata si pe moarte, cei doi rivali se injunghie reciproc si astfel o nunta care ar fi trebuit sa constituie o bucurie devine o nunta insangerata.

-ora 20.00

El amor brujo

Cu: Antonio Gades, Cristina Hoyos, Laura del Sol, Juan Antonio Jiménez

Spania, 1986 ; Durata – 1h48

Sinopsis: Este cel de-al treilea film din trilogia flamenco a lui Carlos Saura. Filmul ne prezinta o alta poveste de dragoste, de aceasta data este vorba despre un cuplu gitan José si Candela; José se lupta cu un rival si este ucis. Candela se marita cu alt barbat, dar in fiecare noapte se trezeste si danseaza cu spectrul lui José.

Duminica 7 martie

-ora 16.00

Flamenco

Cu: La Paquera de Jerez, Merche Esmeralda,Manolo Sanlúcar, Joaquín Cortés

Spania, 1995 ; Durata – 1h47

Sinopsis: Naratorul face o introducere in arta flamenco, vorbeste despre radacinile uneia dintre cele mai emotionante muzici ale lumii: flamenco. Filmul face o trecere in revista a tutoror tempo-urilor de flamenco bulerías, fandangos, farrucas, martinetes, rumbas... ca omagiu adus acestei arte vechi si profunde care este arta flamenco.

-ora 18.00

Goya en Burdeos /Goya in Bordeaux

Cu: Francisco Rabal, José Coronado,Dafne Fernándes

Spania-Italia, 1999 ; Durata – 1h47

Sinopsis: Francisco de Goya, aflat în exil la Bordeaux impreuna cu ultima sa amanta Leocadia Zorrilla de Weiss, face pentru fiica lui, Rosario, o trecere in revista a evenimentelor care i-au marcat viata. Ii vorbeste despre un Goya tînar, despre extazul faimei, despre convulsiile politice, despre dragostea pentru ducesa de Alba, despre intrigile de palat si despre jocul seductiei.

-ora 20.00

Tango

Cu: Miguel Ángel Solá, Cecilia Narova, Mía Maestro

Spania-Argentina, 1998 ; Durata – 2h07

Sinopsis: Mario Suárez este un regizor argentinian obsedat sa realizeze un film fundamental despre tango. Sotia lui, una dintre vedetele din film, l-a parasit. Mario o intalneste pe Elena, de care se si indragostesteste, dar Elena are deja o relatie cu unul dintre dansatori. Peste acest conflict se suprapune intentia lui Mario de a vorbi in film despre dictatura militara din Argentina...
  
asdasd