Film Socialism al lui Jean Luc Godard in premiera la Bucuresti

Marti, 19 Octombrie 2010, Categoria: Noutati

Film Socialism al lui Jean Luc Godard in premiera la Bucuresti Cea mai recenta pelicula a celebrului regizor Jean-Luc Godard, Film Socialism, este filmul-surpriza al evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest, care se desfasoara intre 15 si 21 octombrie, la Cinema Studio.

„O simfonie in trei parti”, cum l-a descris renumitul cineast, filmul va putea fi vizionat in premiera nationala miercuri, 20 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema Studio.

Film Socialism a fost proiectat anul acesta in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes. O croaziera pe Mediterana, conversatii in mai multe limbi, incercarea unor parinti de a se explica in fata copiilor lor pe teme ca Libertate, Egalitate si Fraternitate, si o trecere prin sase locuri in care s-au nascut mituri false sau adevarate, Egipt, Palestina, Odessa, Hellas, Napoli si Barcelona – astfel suna sinopsisul acestui film.

"Orice nou film de Godard e un eveniment", scria criticul Manohla Dargis pentru "The New York Times", in timpul Festivalului de la Cannes, subliniind faptul ca „placerile creatiilor lui Godard sunt complicate: oricat de personal, chiar ermetic ar fi limbajul filmelor sale, exact densitatea acestui limbajul, frumusetea vizuala a filmelor si ghicitorile intelectuale te atrag sau te indeparteaza definitiv".

Regizorul care a schimbat fata cinema-ului in anii 60-70 este considerat cel mai radical dintre cineastii Noului Val francez. Si-a inceput cariera scriind pentru "Cahiers du Cinema" si a continuat cu filme devenite repere in istoria cinematografiei ca Au bout du souffle, Le petit soldat, Bande à part sau Pierrot le Fou.
  
asdasd