Festival de film neconventional, weekendul viitor, la Piatra Neamt

Luni, 20 Septembrie 2010, Categoria: Comunicate

Festival de film neconventional, weekendul viitor, la Piatra Neamt Weekendul viitor (24-26 septembrie), la Piatra Neamt, are loc o editie inedita a festivalului de film de scurt-metraj Filmul de Piatra.

Timp de trei zile, orasul va fi cuprins de o sarbatoare a filmului si a artelor, organizatorii pregatind un program inedit care contine, pe langa proiectiile de film, concerte, spectacole multimedia si chiar piese de teatru. Totul, in aer liber si gratuit!

Ceea ce face festivalul si mai special, sunt cele doua locatii principale:

Vineri, proiectiile, concertele si celelalte surprize au loc in inima orasului, in Piata de la Turnul lui Ștefan.

Sambata si duminica, festivalul se muta intr-un loc magic: pe varful muntelui Cozla. Andrei Dascalescu, directorul festivalului declara:

"Varful muntelui Cozla, la apus, e unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Peisajul e uimitor: orasul, muntii din jur, lacul, masivul Ceahlau, apusul de soare... Visam de multa vreme la acest moment, si promitem tuturor celor care ne vor fi alaturi ca vor trai o experienta magica, de neuitat."

Aici, pe varful muntelui, se vor juca piese de teatru, iar in timpul apusului vor fi concertele. Dupa ce se innopteaza, vor fi proiectiile.

Printre programele de film ale acestei editii, sunt un "best of" Animest, un program de filme islandeze, si filmele castigatoare la prima editie a festivalului Filmul de Piatra.

Andrei Dascalescu:

"Filmul de Piatra e conceput ca o competitie nationala a filmului scurt, tanar. Desi prima editie a avut un succes enorm, din motive financiare, nu am fi putut organiza, anul acesta, o a doua editie care sa se ridice la nivelul asteptarilor create de succesul de la debut. Am decis sa nu acceptam compromisul, sa amanam a doua editie, dar sa organizam o editie intermediara, cu buget redus, pe care am numit-o "1.5" si am dedicat-o in intregime publicului. Fiind obligati sa incepem proiectiile dupa ce se intuneca, am tot venit cu idei: piese de teatru, spectacole multimedia, concerte, care sa umple dupa-amiezele si sa transforme aceasta editie "mini" intr-o sarbatoare "maxi".
  
asdasd