Fanii si-au luat la revedere de la Harry Potter si lumea vrajilor

Vineri, 8 Iulie 2011, Categoria: Noutati

Fanii si-au luat la revedere de la Harry Potter si lumea vrajilor Mii de fani au infruntat ploaia si s-au luptat cu restrictiile impuse de securitate in celebra Trafalgar Square din Londra pentru ocazia de a-si lua adio de la celebrul vrajitor Harry Potter la premiera mondiala a ultimului film din seria Harry Potter.

Harry Potter si Talismanele Mortii – Partea a doua este cel de-al optulea si ultimul film din seria ecranizarilor dupa romanele celebrei autorare J.K. Rowling, si primul realizat in 3D.

Aventurile lui Harry, Ron si Hermione pe marile ecrane au adus studiourilor Warner Bros 6.4 miliarde de dolari din vanzarea biletelor celor sapte filme care au fost difuzate pana acum, si multe alte miliarde din vanzarea de DVD-uri si alte produse promotionale.

Pentru generatia fanilor Harry Potter, aceste filme au extins lumea magica create de autoarea britanica J.K. Rowling in saga celor sapte carti ce a inceput in 1997 si s-a incheiat in 2007.

Mai mult de 400 milioane de exemplare ale acestor carti s-au vandut in intreaga lume, facand din Rowling prima scriitoare multimilionara din lume.

“Am crescut cu cartile Harry Potter, am citit prima carte cand aveam cinci ani asa ca acum ma simt foarte ciudat ca totul va lua sfarsit, ma simt de parca as pune punct copilariei mele”, a declarat Rhys, un tanar de 18 ani care a infruntat ploaia in centrul Londrei cu aceasta ocazie.

Tinerii actori din filmele seriei Harry Potter au defilat printre fani si sute de jurnalisti si camere de luat vederi.

“Nu cred ca finalul povestii are loc in seara asta”, a declarat Daniel Radcliffe, personajul principal al seriei.

“O sa-mi lipseasca sa fiu Hermione si sa traiesc in lumea ei magica si sa transpun pe ecran niste carti care mi-au placut foarte mult”, a declarat si Emma Watson.

“Imi e cam greu sa-mi mai amintesc cum era viata mea inainte de a incepe episodul Harry Potter si de a deveni Ronald Weasley”, a spus si Rupert Grint, interpretul roscatului prieten al celebrului vrajitor.

Autoarea britanica J.K. Rowling a glumit si ea la randul ei, ca aceasta premiera a fost momentul in care s-a simtit cel mai tentata sa mai scrie inca un roman cu Harry Potter.
Comentarii   Optiuni
 
  • Elena Elena / 13 Ian 2012 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

    As zice ca la 15 ani, un adolescent nu ­se mai preteaza, gandeste el, la ­povesti de adormit copiii si la filme ­asemenea.
    Chiar si asa, seria ­Harry Potter m-a facut sa nu uit in tot acest ­timp ca am fost si eu candva copil si nu doar un ­adolescent in drum spre maturitate, care ­se rusineaza de copilarie, incearca sa ­se defineasca si spera"sa se faca ­mare" mai repede sa fie independent pe ­picioarele lui.
    Nu e bine sa cresti prea ­repede si sa uiti ca ai fost candva copil.

  
asdasd