Dramatizare hollywodiana despre viata Profetului

Miercuri, 29 Octombrie 2008, Categoria: Noutati

Dramatizare hollywodiana despre viata Profetului Dupa "The Message", o productie hollywoodiana clasica din 1976, cu Anthony Quinn in rolul principal, "The Messenger of Peace" va fi cel de-al doilea film in limba engleza avand ca subiect viata Profetului Mahomed. Regizat de Moustapha Akkad, "The Message" a fost apreciat de catre musulmani ca un exemplu de respect aratat de cinematografia vestica Islamului si credintei mahomedane. "Avem cel mai adanc respect pentru opera lui Akkad, dar tehnologia cinematografica a progresat substantial din anii '70, iar proiectul nostru va utiliza tehnica moderna reinnoind mesajul-cheie al filmului" a declarat producatorul Oscar Zoghbi, care a lucrat si la pelicula originala.

Akkad, producatorul seriei de filme horror "Halloween", a fost ucis intr-un atac cu bomba executat de Al-Qaida intr-un hotel de lux din capitala Iordaniei, Amman, in 2005.

"The Message" a fost finantat la vremea lui de liderul libian Muammar Gaddafi si, in concordanta cu conventiile musulmane care interzic orice portret al Profetului, Mahomed nu aparea niciodata in film - Akkad a ales sa ii semnaleze prezenta prin muzica de orga.
  
asdasd