Documentarul Lumea vazuta de Ion B. A castigat Premiul EMMY International la categoria Arts Programming

Marti, 23 Noiembrie 2010, Categoria: Premii

Documentarul Lumea vazuta de Ion B. A castigat   Premiul EMMY International la categoria Arts Programming Lumea vazuta de Ion B., documentarul HBO regizat de Alexander Nanau, a fost declarat castigatorul categoriei Arts Programming in cadrul celei de-a 38-a editii a Premiilor Emmy International.

Este pentru prima oara cand o productie realizata de HBO in Europa Centrala castiga cea mai importanta statueta din industria televiziunii.

Castigatorii au fost anuntati azi noapte in cadrul ceremoniei ce a avut loc la Hotelul Hilton din New York.

Iata ce declara Carmen Harabagiu in urma cu cateva ore, de la New York: ”Este pentru prima data cand o productie realizata de HBO in Romania ajunge atat de departe. Sunt fericita ca am fost acolo s-o reprezint. Este un eveniment unic, am fost foarte impresionata.”

In cadrul aceleasi sectiuni au mai fost nominalizate productiile All My Life: Cazuza, TV Globo, Brazilia, Imagine... David Hockney: A Bigger Picture, BBC/Coluga Pictures, Marea Britanie si Personas Inside Out, TV Asahi, Japonia.

Procesul de preselectie a durat 6 luni si au existat 3 etape de jurizare la care au participat peste 700 de votanti din 50 de tari.

Lumea vazuta de Ion B., o productie HBO Romania si Alexander Nanau Productions care urmareste timp de un an viata lui Ion Barladeanu, un anonim om al strazii, devenit un important artist contemporan, a fost difuzata de HBO in premiera pe 17 decembrie 2009, a primit anul acesta premiul Gopo pentru cel mai bun documentar si a fost selectionata pana in prezent la peste 30 de festivaluri. Producatori din partea HBO Romania sunt Carmen Harabagiu, Aurelian Nica si Andrei Cretulescu.
  
asdasd