Dispare inca o legenda a ecranului: Charlton Heston

Luni, 7 Aprilie 2008, Categoria: Noutati

Dispare inca o legenda a ecranului: Charlton Heston Legendarul actor Charlton Heston, una din ultimele legende din epoca de aur a Hollywood-ului, a murit sambata seara in vila sa din Beverly Hills, dupa ce a suferit in ultimii ani de viata de maladia Alzheimer.

Cu vocea sa vibranta si statura impunatoare, Heston a impresionat publicul in peste 100 de filme realizate in cariera sa de aproape 60 de ani. Si-a castigat faima cu rolurile din super-productiile epice Cele 10 porunci, Ben-Hur (care i-a adus si un Oscar pentru interpretare in 1960), Cidul sau Viata lui Iisus, si a fost unul dintre primele staruri ale filmelor de actiune in productii precum Planeta maimutelor, Soylent green sau The Omega man, dar a impresionat si cu interpretarea sa intensa din Agonie si extaz.

Cunoscut si pentru activitatea sa din afara marelui ecran , Heston a fost presedintele Asociatiei Actorilor de Film din SUA intre 1965 si 1971, si s-a aflat pentru o vreme la conducerea Institutului American de Film. Un activist fervent in miscarile pentru sustinerea drepturilor omului in anii ’50 si ’60, Charlton Heston a fost rasplatit cu Medalia Prezidentiala pentru Libertate in 1993.
  
asdasd