Blood The Last Vampire

Miercuri, 9 Septembrie 2009, Categoria: Cronica de film

Blood The Last Vampire Nu, de data aceasta vampirii nu bantuie nici castelele darapanate din Transilvania, nici strazile New York-ului, ci o baza militara americana din Japonia, undeva pe langa Tokyo. In anii '70, o organizatie secreta (numita "Consiliul") lichideaza de zor demoni si vampiri, in principal cu ajutorul Sayei (Gianna Jun), o fata-samurai care spinteca senin monstru dupa monstru, croindu-si o carare de cadavre pana la liceul bazei militare. Unde apare in chip de scolarita cuminte (cu uniforma de Lolita perfecta) si inger pazitor pentru Alice, fiica generalului din unitate si tinta preferata a cativa demoni dementi.

Si asa, in uniforma ei provocatoare, Saya omoara batalioane intregi de vampiri (nu, nu din aceia sexy in stilul "Twilight", ci un soi de zombies cu colti), in decoruri idilice si scene de lupta imposibile (in care eroina spinteca de una singura 100 de adversari fara sa se aleaga cu nicio zgarietura, cu miscari de "Matrix" combinat cu "Tigru si dragon").



Nu va lasati pacaliti de aspectul ei de adolescenta in floare: Saya are vreo 400 de ani, dar intamplator a impietrit la varsta potrivita, cat sa fie sexy insa nu ofilita. Si pentru ca isi doreste din rasputeri sa fie umana, iar nu demonica, bea sangele la sticla, nu direct din jugulara vreunui nefericit.

Scenariul aduna laolalta subiecte si efecte speciale fumate demult in pelicule mai decente (cu trupuri despicate in slow-motion si sangele tasnind la fel), si per total filmul lui Chris Nahon e un manga populat inutil cu actori baletand in scene de lupa animate pe computer. Puteam ramane linistiti cu versiunea animata din 2001. N-am fi pierdut nimic.



[Adela Marcov]
  
asdasd