Cenusa si sange - in Selectia Oficiala a Festivalului de Film de la Cannes

Luni, 4 Mai 2009, Categoria: Noutati

Cenusa si sange - in Selectia Oficiala a Festivalului de Film de la Cannes "Cenusa si sange", coproductie romano-franceza, debutul regizoral al celebrei actrite Fanny Ardant, a fost selectionat la Festivalul International de Film de la Cannes, fiind unul din cele 4 titluri prezentate in afara competitiei din cadrul Selectiei Oficiale, alaturi de "The Imaginarium of Doctor Parnassus” al lui Terry Gilliam, "The Army of Crime”, regia Robert Guediguian si "Agora" de Alejandro Amenabar.

Filmul este produs de catre Alfama Films (Franta) in coproductie cu Libra Film (Romania) si sprijinit de Centrul National al Cinematografiei.

Selectia filmului la Cannes marcheaza astfel o premiera pentru un producator roman de film, Libra Film, condusa de Tudor Giurgiu, fiind prima casa de productie care reuseste sa fie prezenta in acelasi an in programele oficiale ale celor mai importante festivaluri de film din lume – Cannes si Berlin (unde a prezentat filmul Katalin Varga - premiat cu Ursul de Argint pentru contributie artistica deosebita in sound design).

Filmarile au avut loc in toamna anului trecut in zona orasului Sf Gheorghe.

Scenariul a fost scris de Fanny Ardant si a fost inspirat de o povestire de Ismail Kadare. Producatorii spera ca filmul sa fie prezentat in cadrul unei proiectii speciale, in avanpremiera, la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj, intre 29 mai – 7 iunie. Premiera romaneasca a filmului este programata pentru toamna anului curent.
  
asdasd