Cea mai fericita fata din lume merge la Cannes

Miercuri, 29 Aprilie 2009, Categoria: Noutati

Cea mai fericita fata din lume merge la Cannes Debutul in lung metraj al regizorului Radu Jude, "Cea mai fericita fata din lume", va fi prezentat la Festivalul de la Cannes in cadrul ACID Programme.

ACID (Association for Independent Cinema and its Broadcasting) este o asociatie fondata de regizori de film, cu scopul de a promova difuzarea in cinematografe a productiilor de film independente si de a inlesni intalnirea unui film si a autorilor lui cu publicul. Cel mai puternic element al Asociatiei este insusi principiul care a stat la baza infiintarii ei: regizorii de film sunt sprijiniti de alti regizori de film.

In cadrul Festivalului de la Cannes, ACID va prezenta o selectie de 9 filme de lung metraj, printre care se afla si filmul lui Radu Jude. Filmele selectionate in cadrul acestui program (initiat in anul 1994) sunt alese de 20 de regizori de film. Dupa fiecare proiectie va fi organizata o discutie la care vor pariticipa regizorii filmelor selectionate. Programul ACID din cadrul Festivalului de la Cannes este prezent in atentia directorilor de cinematografe, selectionerilor de festivaluri, distribuitorilor si, nu in ultimul rand, al presei, proiec?iile fiind destinate, de asemenea, si publicului obisnuit.

ACID a motivat alegerea filmului "Cea mai fericita fata din lume astfel": "Totul pare perfect in film: scenariul, care combina cu abilitate interesul pentru ceea ce urmeaza sa se intample imediat si profunzimea parabolei, foarte pe placul nevoilor noastre de originalitate, de inteligenta si de umor, actorii atat de minunat alesi si dirijati, de o credibilitate ce-ti taie rasuflarea si, in fine, regia care, neavand nicio fisura, dobandeste un soi de gratie. Va fi o mare bucurie sa prezentam acest film plin de talent."

Sprijinul ACID acordat promovarii filmului produs de Hi Film Productions nu se limiteaza doar la proiectia si intalnirile pe care le presupune aceasta la Cannes. Asociatia are un puternic parteneriat cu alte 20 de festivaluri din intreaga lume, unde filmul urmeaza sa fie proiectat.

Pana in acest moment "Cea mai fericita fata din lume" a castigat Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin si Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Sofia.

Cea mai fericita fata din lume va avea premiera in Romania in data de 8 mai, in cadrul Festivalului Filmului European, urmand sa intre pe ecranele din toata tara in data de 15 mai.

Pana atunci Cea mai fericita fata din lume va da intalnire pe www.ceamaifericitafatadinlume.ro.
  
asdasd