Astra Film Junior 2010

Miercuri, 13 Octombrie 2010, Categoria: Festival

Astra Film Junior 2010 Ce trebuie sa faca astazi o fata sa fie frumoasa? - este doar una dintre intrebarile la care liceenii sibieni vor gasi raspunsul in cadrul festivalului Astra Film Junior 2010, desfasurat la Sala Thalia, in perioada 13-15 octombrie. Mai mult, seria de documentare "Diminetile lumii" revine pentru copiii claselor I – IV.

ASTRA FILM JUNIOR 2010 urmareste sa trezeasca si sa cultive in randul liceenilor si elevilor de scoala primara placerea de a viziona, in sala de cinema, filme documentare care ii ajuta sa descopere, sa inteleaga si sa analizeze cu discernamant informatiile receptate.

Programul destinat liceenilor va cuprinde filme documentare, care trateaza subiecte de mare interes in rindul lor: pro si contra Rosia Montana, in filmul Un nou El Dorado; o poveste de dragoste a bunicii Monicai Csango, regizoarea filmului Forever Yours, si idealul de frumusete feminina de astazi si efectele negative care se leaga de presiunea mediei si a industriei care promoveaza acest ideal - in filmul Standarde de frumusete.

Proiectiile vor fi urmate de discutii si dezbateri moderate de antropologul Vintila Mihailescu si de preotul sibian Contantin Necula.



"DIMINETILE LUMII" REVINE

ASTRA FILM JUNIOR 2010 prezinta seria de documentare "Diminetile lumii" care s-a bucurat de un extraordinar succes in cadrul editiei AFF 2009, in randul celor mici. "Diminetile lumii" revine la dorinta elevilor si a profesorilor de a viziona intreaga serie. Documentarele ii surprind pe copiii din intreaga lume, de la trezire si pana la sosirea lor la scoala. Ce mananca la micul dejun un tanar japonez? Unde dorm copiii din sudul Marocului? Cum ajung la scoala micutii mexicani? Atatea intrebari nesemnificative in aparenta, dar revelatoare pentru diferentele noastre culturale si care pot sa ne invete o multitudine de lucruri simple, dar pasionante.

"Diminetile lumii" este o ocazie de a descoperi diversitatea nucleelor familiale, dar si regulile de viata dupa care acestea se ghideaza. Vom simti de asemenea si ritmul lumii exterioare care se accelereaza la rasarit.

Pe de alta parte, micii spectatori dar si liceenii vor putea viziona in premiera filmul animat „O poveste de acasa” realizat de 11 copii, in prima parte a proiectului ASTRA FILM JUNIOR 2010 (6-10 SEPTEMBRIE), cand s-a organizat un atelier de film de animatie. „O poveste de acasa” are o durata de 7 minute si va fi proiectat la Sala Thalia, in toate cele trei zile ale festivalului (13-15 octombrie) inainte de seria "Diminetile lumii" si de fiecare documentar destinat liceenilor.
  
asdasd