Actori trazniti, femei frustrate si papagali vorbitori

Miercuri, 17 Septembrie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

Actori trazniti, femei frustrate si papagali vorbitori [Saptamana 12-18 septembrie]




Tropic Thunder e probabil cel mai impertinent film pe care l-am vazut in ultima vreme. Si cea mai buna comedie, in acelasi timp. Poate ca seamana ici-colo cu Zohan, dar la cateva trepte de IQ mai sus. Bancurile grobiene sunt mai rare si mai bine plasate, ironiile mai usturatoare si Ben Stiller mai simpatic decat Sandler in rolul starului de filme de actiune usor ofilit, care tanjeste dupa recunoasterea talentului sau in filme "artistice" (prin asta intelegand filme cu retardati mai mult sau mai putin induiosatori).

Distributia se descurca stralucit, de la Robert Downey Jr. cu obsesia sa de a intra in pielea personajelor care il impinge sa-si coloreze pigmentul propriu, sa-si carlionteze parul la modul "afro" si sa adopte verbul bolovanos al negrilor de cartier, pana la Tom Cruise, aproape de nerecunoscut in rolul producatorului isteric, gras si cam dement care decide sa-si abandoneze actorul principal in jungla si sa faca un ban usor de pe urma asigurarilor.

Filmul e imbibat de trimiteri parodice la blockbusterele hollywoodiene, de la Rambo la Forrest Gump trecand prin Salvati Soldatul Ryan, si sunt momente cand aglomeratia de trimiteri cultural-cinematografice pe centimetru patrat de pelicula devine chiar obositoare, dar per ansamblu e o comedie al naibii de simpatica.

CineTV dixit: da, sunt si aici glume trase de par, glume cu partzuri, glume mai slabe. Nu e un film genial. Dar e unul amuzant. Incercati-l.

(vezi trailer)




Tot o comedie se vrea a fi si The Women. Una pseudo-romantica, cu o distributie predominant feminina destul de impresionanta, de la Meg Ryan pana la Annette Bening..si sa nu uitam de nurii expusi cu generozitate de Eva Mendes - probabil regizoarea s-a gandit ca e suficient, personajul Evei fiind desenat cu markerul monocolor (juna afurisita care umbla dupa barbatii altora). Dealtfel mai toate personajele sufera de o crancena lipsa de nuante si profunzimi - pacat de Meg Ryan, vesnica abonata la comedioare de genul asta, si de Candice Bergen care se potriveste ca nuca in perete in ansamblul siropos si fad care a iesit din "Intrigi parfumate". Femeile din filmul asta nu par a avea alte preocupari decat sa isi planga una alteia pe umar, in replici slabe condimentate cu glume la fel... si-apoi ce cauta Bette Midler aruncata si ea de-a valma in distributie? Nimeni nu stie. Poate doar barbatii autoritari dar invizibili din viata acestor femei.

CineTV dixit: Meg Ryan o joaca pe Meg Ryan. Si nu e tocmai intr-o forma grozava. In rest - nimic. De asteptat pe DVD. Si apoi de oferit DVD-ul soacrei, sefului sau vecinei pensionare de la 3 care va bate mereu in calorifer. E razbunarea perfecta.

(vezi trailer)




Si pentru ca o comedie romantica nu vine niciodata singura, avem parte si de Over her dead body - de data asta e randul Evei Longoria sa fie pupaza rautacioasa dar sexi care isi bantuie logodnicul si dupa moarte, avand grija ca nu cumva sa i-l fure altele. "Altele" adica mediumul angajat tocmai pentru a-l ajuta pe logodnicul ramas neoconsolat sa comunice cu spiritul iubitei care nu se indura sa plece de-a binelea (in rai, in iad sau unde o vedea cu ochii). Paul Rudd isi face rolul sau obisnuit, de baiat bun, inteligent si sensibil, care stramba usor din buze si plaseaza sarcasme, iar Lake Bell incearca partitura fetei dragute "din vecini", pasionata de pisici, gatit si metempsihoza. Apare si Jason Biggs intr-un rol tembel - probabil plasat acolo asa, ca sa nu-l uite lumea.

CineTV dixit: ca element de noutate, puteti vedea cum spiritele se incarneaza in papagali si ajuta pamantenii inca vii sa-si rezolve problemele. In rest, o poveste banala si cliseistica in care baiatul fuge dupa fata la aeroport ca sa-i jure amor etern. Boooring.

(vezi trailer)
  
asdasd