Doctor Parnassus

The Imaginarium of Dr. Parnassus

 


Anul: 2009

Durata: 122min

Tara: Canada, Franta, Marea Britanie

Regia: Terry Gilliam

Scenariul: Terry Gilliam

 

Sinopsis:

"The Imaginarium of Doctor Parnassus" este povestea unei companii de teatru ambulant care se ocupa cu "distrarea" publicului cu fel de fel de show-uri de divertisment.   Parnassus este un actor de teatru care capata puteri extraordinare dupa ce a facut un pact cu diavolul caruia i-a oferit in schimb viata fiicei sale. Prin spectacolul sau "Imaginarium", Parnassus ofera publicului momente inedite dar uneori primeste mai mult mai mult decat s-ar astepta.

Imagini:

   
 •  

Filme similare:

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

Comentarii   Optiuni
 
 • nora_papillon nora_papillon / 11 Mar 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  O poveste complexa de la scenariu la detaliul ­imagistic, ce poate fi rezumata prin ­semnificatia imaginariumului: acesta pare un ­spatiu al fanteziei magicianului ­Parnassus, unde visele prind ­contur,dar este ,de ­fapt, un mijloc de a rapi ­suflete.Imaginariumul mi se pare un apropos la ­pseudo-spiritualitatile aparute acum(culturile ­energiilor) care promit purificare, insa ­determina alienarea adeptilor.Imi place si modul ­in care este pedepsita slabiciunea Doctorului ­Parnassus,printr-un compromis fara ­finalitate,ce poate fi mai dureros decat ­o pedeapsa capitala.
  Un film ce a fost ­nominalizat pentru Oscar , BAFTA si ­British Independent Film Award , este ­incantator la nivelual vizual si stilistic ­,dar indeamna la meditatie pe teme ­social-religioase. Eu sugerez o vizionare ­placuta, fara a va lasa captati complet ­de imagine ,pentru a intelege si dincolo ­de aceasta.

 • Hinodeh2005 Hinodeh2005 / 4 Feb 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  am vazut filmul mai mult datorita actorului ­Heath Ledger. Oricum ma atras si subiectul care ­era interesant. Un film interesant pe care l-am ­urmarit cu placere dar pe alocuri mi s-a parut ­ciudatel mai ales finalul.

 • b_adrian68 b_adrian68 / 4 Feb 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  dupa cate am observat in comentarii un film ­foarte laudat.probabil ca aceasta se datoreaza ­mortii actorului Heath Ledger.pe mine unul nu ma ­impresionat acest film.

 • adizoo13 adizoo13 / 2 Feb 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  super parca ar fi o combinatie intre ­"teatru, Chicago si un film de ­Tarantino"...Plummer este de oscar
  ­iar pentru fete un poker de valeti, ­Ledger (RIP), Depp, trecerea ­intre acestia 2 fiind magistrala, Law si ­Farrell, care se bucura de toate ­nebuniile doar e baiatul rau al ­Hollywood-ului.
  pregatiti-va de Alice in ­Wonderland

 • neagumirela2003 neagumirela2003 / 27 Ian 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Suuuper film!
  Un film greu de ­"decodificat", dar pentru care ­merita osteneala.Imaginara lume a Dr. Parnassus ­este de fapt viata si fiecare personaj semnifica ­cate o componenta a acesteia(Valentina este ­Constiinta, Diavolul este ­Ispita, Tony este Speranta,Anton ­este inima, dar fiecare dintre ele se ­ascund si sub alte forme, inseland ­audienta)
  Replici ­antrenante,incarcate de semnificatii ­puternice cu dublu inteles.
  In fond tot ­filmul este ca si in viata:TREBUIE SA ALEGI(si ­toata masinaria creierului uman este ­responsabila pentru ce alegi tu).

 • neagumirela2003 neagumirela2003 / 24 Ian 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  vad o lume bogata in culori si detalii, ­aud replici incarcate de semnificatii...astept ­cu nerabdare sa urmaresc povestea si sa ma mai ­bucur de un film "bun"

 • YellowLimeTree YellowLimeTree / 23 Ian 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  din trailer am retinut o replica: "can you ­put a price on your dreams?". Dupa ce vad ­filmul, sper sa am o parerea la fel de ­buna ca cea pe care am avut-o dupa ce am vazut ­trailerul Smiling :)

 • silvicu26 silvicu26 / 22 Ian 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  abia astept sal vad

 • johnny087 johnny087 / 21 Ian 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Cred ca Dr. Parnassus a fost o mare surpriza ­pentru toata lumea. Abia auzisem de moarte lui ­Heath Ledger cand Dark Knight rula la ­cinematografe si multi, inclusiv ­eu, am crezut ca asta avea sa fie ­ultimul film in care-l mai vedem. Si ­totusi, regizorul Terry Gilliam ne-a ­facut o mare surpriza cand ne-a dezvaluit noul ­sau film care il are pe Ledger cap de afis. ­Trebuie sa recunosc, n-am vazut niciun ­trailer si, nestiind mare lucru despre ­ce se petrece in film, am vazut Dr. ­Parnassus, convins ca nu voi regreta ­nici un pic. The Imaginarium of Dr. Parnassus ­este un basm modern care are la baza unele ­dintre cele mai cunoscute povesti ale lumii. ­Influentele din Faust, basmele fratiilor ­Grim si Alice in tara minunilor sunt mai mult ­decat evidente. Mie mi-a placut la nebunie ce a ­iesit si sunt sigur ca si voi veti fi vrajiti de ­Imaginariumul lui Parnassus.

 • luminitagram luminitagram / 20 Ian 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Si eu vreau sa-l vad, neaparat !

 • gabbis gabbis / 8 Ian 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Intodeauna filmele care au un pactcu diavolul ­sunt interesante..depinde care parte va ­invinge;cea umana sau cea diavoleasca!

 • Alina Marginean Alina Marginean / 2 Ian 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  un film care merita vazut cu un final super

 • Cristina Cristina / 29 Dec 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  mai e putin si apare....ma oftic aa de tare ca ­nu este ediatizat cu ar merita filmul ­asta...offf...sper sa nu ma dezamageasca.

 • ghinda26 ghinda26 / 27 Dec 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  cred ca este frumos

 • Andreeacobzaru Andreeacobzaru / 7 Dec 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Vreau sa vad filmul asta, mai ales ca ­joaca actorii mei preferati, sunt foarte ­curioasa , scenariul mai mult decat ­interesant

 • Cristina Cristina / 28 Nov 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Hiuuu, ma speriasem ca nu gaseam filmul ­pe site.Nu stiu de ce nu i se acorda atentia si ­publicitatea cuvenita acestui film, ­poate pentru ca nu avem nicio certitudine din ­partea regizorului care a facut doar cateva ­filme comerciale pana acum. Dar oameni ­buni, in primul rand ca e un ­fantasy, filme care se mai fac fff ­rar, si in plus e ultimul film al lui ­Heath Ledger, si ... ati vazut ­distributia? Eu ma inchin cand vad asa actori ­adunati in acelsi film: Heath Ledger, ­Johnny Depp, Colin Farrell, Jude ­Law. Sunt irecuperabil indragostita de toti ­patru. Va aparea la noi in ianuarie 2010. ­Mergeti sa il vedeti.

 • luku_91 luku_91 / 1 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Vreau sa-l vad, neparat Smiling :)

 

Fani

 • Gillda Popescu
 • Luku_91 (luku_91)
 • Yellowlimetree (YellowLimeTree)
 • Maria (delish)
 • Scrumbie (scrumbie)
 • Cristina (jocelyne)
 • Diana2012 (diana2012)
 • Catfer (catfer)
 
 

Articole

Heath Ledger cunoaste nemurirea alaturi de Dr. Parnassus

La fix un an de la tragica disparitie a lui Heath Ledger, regretatul actor va putea fi admirat pentru ultima data pe marile ecrane, odata cu premiera grandiosului film Dr. Parnassus, din 22 ianuarie,...

Marti, 19 Ianuarie 2010

 

  
asdasd