Liam NeesonOcupatie: Actor

Data nasterii: 7 Iunie 1952

Locul nasterii: Ballymena, Northern Ireland

De origine irlandeza, Liam Neeson a renuntat la cariera de profesor in 1976 si s-a inscris in trupa de teatru a prestigiosului Lyric Players Theatre din Belfast. A debutat pe scena in piesa The Risen People.   In 1980, regizorul John Boorman l-a remarcat in rolul lui Lennie din Oameni si soareci a lui Steinbeck si i-a oferit un rol in filmul sau intitulat Excalibur. De la debutul sau pe marile ecrane, Neeson a aparut in peste treizeci de filme, dintre care amintim: Kingdom of Heaven / Regatul Cerului, The Bounty, Lamb, Duet For One, A Prayer for the Dying, The Mission, Suspect, The Good Mother, Peyton Westlake, Darkman, Crossing the Line, Shining Through, Under Suspicion, Husbands and Wives, Before and After, Rob Roy, Star Wars: Episode I The Phantom Menace / Star Wars: Episodul I Amenintarea fantomei, Kinsey in regia lui Bill Condon, pentru care Neeson a fost nominalizat pentru a treia oara la Globul de Aur, Love Actually / Pur si simplu dragoste, Gangs of New York / Bandele din New York, K-19: The Widowmaker, in regia lui Kathryn Bigelow, Gun Shy, alaturi de Sandra Bullock, Les Misérables, Taken, Chloe, in regia lui Atom Egoyan, After.Life, The A-Team, The Next Three Days, Unknown White Male, The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe / Cronicile din Narnia: Leul, Vrajitoarea si Dulapul, The Chronicles of Narnia: Prince Caspian si recentul The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader.   In 1993, Neeson a fost nominalizat la Oscar, la Globul de Aur si la Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor pentru performanta sa in rolul lui Oskar Schindler din filmul lui Steven Spielberg Schindler’s List / Lista lui Schindler. De asemenea, el a obtinut premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Filmului de la Venetia si o nominalizare la Globul de Aur pentru rolul titular din filmul lui Neil Jordan intitulat Michael Collins.

Imagini:

  


Filmografie - Actor

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 
 
 

Fani

  • Gabriel
  • Adina Iuliana
  • Ella
  • Magic_trix (magic_trix)
  • Roland-Mihai (stelistul)
  • Paula Alexandrescu
 
 

Articole

Un proiect nou pentru Liam Neeson

Liam Neeson este in negocieri pentru rolul principal din "Unknown White Male", thriller-ul finantat de Dark Castle ce va fi regizat de Jaume Collet-Serra ("House of Wax").
Scenariul este semnat de...

Joi, 6 August 2009

Ciocnirea titanilor: Ralph Fiennes vs Liam Neeson

Liam Neeson si Ralph Fiennes vor interpreta rolurile unor zei razboinici in "Clash of the Titans", productia epica realizata de Warner Bros. si regizata de Louis Leterrier.
Neeson il va intruchipa pe...

Vineri, 10 Aprilie 2009

Natasha Richardson a murit dupa un accident la ski

Fiica Vanessei Redgrave si sotia lui Liam Neeson a murit miercuri in urma unei grave accidentari la ski suferite pe o partie de langa Quebec.
Spitalizata la Montreal in seara zilei de luni, Natasha...

Joi, 19 Martie 2009

Mistere, crime si eroi de banda desenata

[Saptamana 16-22 mai]
Saptamana aceasta va puteti delecta cu o mostra de Woody Allen tipic in Scoop, o combinatie reusita de comedie si mister in care revina noua muza a regizorului, Scarlett...

Luni, 19 Mai 2008

 

  
asdasd