Baaria

Baarìa - La porta del vento

 


Anul: 2009

Durata: 150min

Tara: Italia

Regia: Giuseppe Tornatore

Scenariul: Giuseppe Tornatore

 

Sinopsis:

Peppino este un baietel puternic, obisnuit cu incaierarile din Baarìa, un oras prafuit si batut de arsita, cu o singura strada principala. Aventurile lui sunt numeroase iar amintirile fara pereche: jocuri de noroc in piata publica, capre mancandu-i cartile de scoala, vraja proiectiilor filmelor mute etc.
Acestora li se adauga amintirile intunecate ale fascistilor avansand pe strazi, declaratia de razboi si momentul extatic al eliberarii, cand Aliatii ajung pe insula. Acesta este contextul in care el se formeaza ca individ.   In tumultul haotic al orasului de dupa razboi, Peppino se alatura Partidului Comunist. Venind dintr-o familie saraca, considera socialismul ca singurul drum catre o lume mai dreapta si mai buna. În Baarìa, viata poate fi simpla sau complicata, vesela sau trista, dar niciodata neinteresanta.

Imagini:

   
  •  

Filme similare:

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

 
 
 

Articole

TIFF Brief - Day 3

Sambata, cam pe la pranz, ne-am adunat cu mic cu mare la cinema Republica pentru inca o portie de film romanesc din competitie: "Medalia de onoare", in regia lui Calin Peter Netzer. Subiectul imi era...

Vineri, 11 Iunie 2010

 

  
asdasd