Wim WendersOcupatie: Actor, Monteur, Producator, Regizor, Scenarist

Data nasterii: 14 August 1945

Locul nasterii: Dusseldorf, West Germany

Ernst Wilhelm ("Wim") Wenders (nascut la 14 august 1945 in Düsseldorf) este un regizor, dramaturg, autor, fotograf si producator german.   Wenders a absolvit liceul in Oberhausen, in zona Ruhr, apoi a studiat medicina (1963-64) si filosofia (1964-65) la Freiburg si Düsseldorf. Cu toate acestea, a renuntat la scoala si s-a mutat in octombrie 1966 la Paris, pentru a deveni pictor. Wenders nu a trecut examenul de admitere la scoala de film IDHEC (actuala La Fémis) din Franta, astfel incat a devenit gravor in studioul lui Johnny Friedlander, un artist american, in Montparnasse.   In acest timp, Wenders a devenit fascinat de cinema, vazand pana la 5 filme pe zi, la un cinema local. Mizand pe ideea transforma obsesia in ocupatie zilnica, Wenders s-a intors in Germania in 1967 pentru a lucra in biroul Düsseldorf al artistilor. In aceeasi toamna a intrat in "Hochschule für Fernsehen und Film München" (Universitatea de Film si Televiziune).   Intre 1967 si 1970 in timp ce era la "HFF", Wenders a lucrat de asemenea ca si critic de film pentru FilmKritik, apoi la cotidianul Süddeutsche Zeitung din München, revista Twen, si Der Spiegel. Wenders a terminat mai multe filme de scurt metraj inainte de a absolvi de la Hochschule cu un film alb-negru pe pelicula de 16mm, Summer in the City.

Filmografie - Actor

Filmografie - Regizor

Filmografie - Scenarist

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 
 
 

Articole

Liviu Ciulei si Wim Wenders la TIFF 2010

Zi plina miercuri la TIFF 2010: publicul clujean se va bucura de vizionarea catorva proiectii speciale din cadrul celei de-a noua editii a Festivalului.
Fie ca e vorba de o serie de invitati de...

Marti, 1 Iunie 2010

Wim Wenders - invitat special la TIFF 2010

Invitatul special al celei de-a noua editii a Festivalului International de Film Transilvania este regizorul, scenaristul, directorul de imagine si producatorul german Wim Wenders.
Una dintre cele mai...

Marti, 11 Mai 2010

 

  
asdasd