Sofia CoppolaOcupatie: Actrita, Designer costume, Producator, Producator executiv, Regizor, Scenarist

Data nasterii: 14 Mai 1971

Locul nasterii: Los Angeles, CA

Sofia Carmina Coppola (nascuta la 14 mai 1971) este o regizoare, actrita, producatoare si scenarista americana, castigatoare a Premiului Oscar. Ea este cel de-al treilea regizor de sex feminin care a fost nominalizat la un Premiu Oscar pentru Regie, celelalte doua fiind Lina Wertmüller si Jane Campion.   Coppola s-a nascut in New York, fiind fiica artistei Eleanor Neil si a regizorului Francis Ford Coppola (celebru pentru productiile Godfather si Apocalypse Now), si nepoata compozitorului Carmine Coppola, sora lui Roman Coppola si a lui Gian-Carlo Coppola, nepoata Taliei Shire si verisoara lui Nicolas Cage, Jason Schwartzman si Robert Carmine.
Sofia a urmat Mills College si Institutul de Arte din California, iar la 15 ani a lucrat part-time pentru Chanel. Dupa absolvire, Coppola a creat o linie de imbracaminte numita "Milkfed" care este vanduta in exclusivitate in Japonia.

Filmografie - Actrita

Filmografie - Regizor

Filmografie - Scenarist

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
Comentarii   Optiuni
 
  • Yufeng Yufeng / 20 Iun 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

    Fiica celebrului Francis Ford Coppola are un ­talent extraordinar, arătând încă o dată ­că așchia nu sare departe de copac.Filmele sale ­sunt încântătoare, îmi plac foarte mult.

 
 
 

Fani

  • Yufeng (Yufeng)
 
  
asdasd