David CronenbergOcupatie: Actor, Producator, Regizor, Scenarist

Data nasterii: 15 Martie 1943

Locul nasterii: Toronto, Ontario, Canada

David Paul Cronenberg (nascut pe 15 martie, 1943) este un regizor si actor ocazional. El este unul dintre creatorii a ceea ce este cunoscut sub numele de "horror visceral". Acest stil de realizarea a filmelor exploreaza temerile oamenilor de infectare cu virusi sau paraziti si de transformare a corpului uman. In filme sale, psihologicul se impleteste strans cu fiziologicul. In prima jumatate a carierei sale, regizorul a explorat aceste teme mai ales prin filme de groaza si science fiction, desi opera sa s-a dezvoltat dincolo de aceste subiecte.   Cronenberg s-a nascut in Toronto, Ontario, Canada, unde locuieste si in prezent. David este fiul lui Esther, muzician, si Milton Cronenberg, scriitor si editor.
A fost crescut intr-o familie de evrei apartinand clasei de mijloc si a frecventat colegiul Nord Toronto Institute, mai tarziu absolvind Universitatea din Toronto cu o diploma in literatura, la care trecuse dupa ce renuntase la Stiinte.
Regizorul considera ca William S. Burroughs si Vladimir Nabokov i-au influentat puternic munca.

Filmografie - Actor

Filmografie - Regizor

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 
 
 

Fani

  • Marcel2005 (marcel2005)
  • Catfer (catfer)
  • Ion Ionel (ioneltare)
  • Raluca0751109564 (raluca0751109564)
  • Stelian Ion (xfy1055)
  • Gurduza (gurduza)
 
 

Articole

David Cronenberg ecranizeaza "Cosmopolis"

David Cronenberg face echipa cu producatorul portughez Paulo Branco pentru a aduce pe ecrane romanul "Cosmopolis" semnat Don DeLillo.
Cronenberg va semna regia si scenariul adaptat dupa volumul aparut...

Luni, 27 Iulie 2009

Cronenberg face filme de spionaj

Regele horror-ului intelectual din anii '80, reinventat ca autor indie in decada urmatoare, David Cronenberg se orienteaza acum catre o perspectiva ceva mai traditionala, fiind in negocieri pentru...

Luni, 13 Octombrie 2008

Mungiu la premiile Cesar

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost nominalizat la categoria Cel Mai Bun Film Strain a premiilor Cesar. Cea de-a 33-a editie a premiilor industriei de film franceze isi va anunta castigatorii in...

Miercuri, 6 Februarie 2008

 

  
asdasd