Vers le sud

Heading South

 


Anul: 2005

Durata: 107min

Tara: Canada,Franta

Regia: Laurent Cantet

 

Filme similare:

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

Comentarii   Optiuni
 
 • scrumbie scrumbie / 1 Apr 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Cantet intoarce pe toate partile vacanta a trei ­nord-americane in Haiti, la sfasitul ­anilor '70. Le pune sa se confeseze ­individual in fata spectatorului, vrand ­sa ne arate ca si femeile platesc pentru ­sex, sunt ipocrite, insala fara ­remuscari.
  Brenda revine in Haiti dupa ­trei ani. Ultima data fusese cu sotul in vacanta ­si-l cunoscuse pe Legba, un pusti de 15 ­ani, care-i oferise primul orgasm la 45 ­de ani!
  Ellen e profesoara de literatura ­franceza. Despre ea (still kicking) aflam ca e ­innebunita dupa sex si ca n-are nici o problema ­sa plateasca tineri atragatori pentru asta. Insa ­Ellen e innebunita in special dupa Legba si se ­vede bine in piscina si in pat cand ii aplica ­crema pe spate.
  Iar Sue este o afacerista ­din industria containerelor de gunoi, ­mai putin jucausa si usor frustata sexual.
  ­Ellen face un adevarat efort sa se autoconvinga ­ca Legba "apartine" tuturor. Dupa ­toata sarada, Brenda incepe sa descopere ­atractiile sudului, turismul sexual. Par ­ele ca se distreaza sau ca sunt singuratice ­vulnerabile?
  Cantet starneste subiecte ­interesante despre rasism, pedofilie si ­prostitutie masculina. Filmul e mult mai frumos. ­Chiar merita vazut!

 • scrumbie scrumbie / 12 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  are cineva subtitrarea pt acest film in romana ­sau eng? daca da, trimite un mesaj. 10x

 • vicentiu_horia vicentiu_horia / 11 Dec 2008 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Acum câteva zile am văzut lungmetrajul ­"Vers le Sud" ("Spre Sud") ­realizat de Laurent Cantet. Toate filmele sale ­sunt proiectate în cadrul Festivalului de Film ­Francez care se desfăşoară în această perioadă ­la Bucureşti. Opera regizorului francez îmi era ­necunoscută până acum, deşi îmi ­ajunseseră la urechi, încă înainte de ­Cannes 2008, comentarii pozitive cu ­privire la peliculele sale. Ei bine, am ­avut parte de o primă întâlnire tulburătoare. ­  În ­"Spre Sud", trei femei ­americane, toate trecute de vârsta de 50 ­de ani, se întâlnesc pe o plajă din ­Haiti, la mijlocul anilor 70’. Ele se ­află acolo pentru „a se simţi bine”. De ­fapt, aceste doamne respectabile în ­viaţa de zi cu zi (una dintre ele este ­profesoară universitară la o prestigioasă ­universitate americană) au ales ca destinaţie ­turistică acest loc exotic pentru a-şi împlini ­diverse fantezii sexuale. Plătind şi întreţinând ­tineri localnici (Legba, protagonistul ­acestui film, are probabil mai puţin de ­18 ani), ele concretizează dorinţe ­sexuale refulate până atunci. Acest „paradis ­exotic” se va destrăma treptat în faţa ochiilor ­spectatorilor.   Într-o oarecare ­măsură, pelicula lui Cantet se aseamănă ­cu excelentul roman Voyage au bout de la nuit ­(Călătorie la capătul nopţii) al lui ­Louis-Ferdinand Céline. Şi ea înfăţişează un ­tablou întunecat: niciunul dintre personaje nu ­este inocent, cu toţii fiind sclavii ­propriilor lor obsesii şi necesităţi.   La ieşirea din ­sala de cinema, mă întrebam de ce sunt ­atât de tulburat. Nu reuşeam să pricep cum de a ­putut camera de filmat să suprindă atât de bine ­realităţi sumbre care, cred eu, ­ne privesc pe toţi. Am simţit că valori şi ­iluzii, construite de mine cu mult ­efort, se clatină şi sunt convins că nu ­am fost singura persoană care a părăsit acea ­sală atât de emoţionat.

  
asdasd