Operatiunea Valkyrie

Valkyrie

 


Anul: 2008

Durata: 120min

Tara: SUA

Regia: Bryan Singer

 

Sinopsis:

Intr-o tara cuprinsa de rautate, in care orice miscare este supravegheata, iar dreptatea si onoarea au fost eradicate, un grup de oameni curajosi, din cele mai inalte structuri ale puterii, se hotaraste sa faca ceva.   Bazat pe fapte reale, filmul ni-l prezinta pe Tom Cruise in rolul colonelului Claus von Stauffenberg, unul dintre cei care pun la cale eliminarea unuia dintre cei mai mari tirani ai lumii.   Vazand cum Germania este distrusa putin cate putin, colonelul pune la cale planul de asasinare a lui Hitler, bazat pe insasi strategia de urgenta a Fuhrer-ului, numita si Operatiunea Valkyrie.


Filme similare:

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

Comentarii   Optiuni
 
 • baby_face baby_face / 11 Oct 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  cred ca era mai original daca eroul acestuia ar ­vorbi germana.
  dupa pererea mea thomas ­(k)retschmann era mai potrivit sa joace rolul ­lui tom cruise pentru ca prezinta mai multa ­prestanta, iar evolutia lui din alte ­flme pe sunt care sigur ca le stiti ­(pianistul, der untergang, ­stalingrad etc.) o depaseste pe ce a artistului ­american .

 • baby_face baby_face / 11 Oct 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Un tanar ofiter cu o sotie frumoasa si copii e ­decis sa mearga pana la sacrificiul suprem ca sa ­scape Germania de la pieire sub Hitler;
  el ­a fost decorat inainte de Hitler pentru eroism ­in lupta si a pierdut si un ochi in razboi.
  Atasat linga cartierul general al lui Hitler ­are sansa
  impreuna cu un grup de ofiteri ­din armata germana, Wehrmacht, ­sa-l omoare pe Hitler in operatia Valkyrie si sa ­scape lumea de el si de ambitiile lui ­megalomaniace.
  Este miscatoare increderea ­de sine si optimismul pe care il are ofiterul in ­reusita operatiei Valkyrie, fapt care ­reiese foarte bine si in trailer si in film din ­jocul superb in acest rol al lui Tom Cruise.
  Aceasta incredere a unui om inteligent-- insa ­insuficient de pregatit la planificari de ­amanunt tactice care sunt esentiale in reusita ­oricarei operatii militare- este uimitoare avand ­in vedere cele 19 incercari esuate de asasinare ­a lui Hitler care au precedat operatiunea ­Valkyrie.
  Planurile actiunii Walkyrie insa ­sunt incomplete si cu multe lipsuri tactice si ­strategice, desi par, ­superficial, bine gandite.
  Ar fi ­putut sa schimbe cursul istoriei si sa scape si ­Europa de Rasarit de ocupatiile sovietice dupa ­sfarsitul razboiului mondial (WWII). Alta ar fi ­fost soarta a multor sute de milioane de oameni ­care au suferit sub comunismul ­,exportat' de Stalin cu ai lui ­soldati sovietici in toata Europa de Rasarit si ­in tarile baltice.
  Trailerul reprezinta ­foarte bine atmosfera extrem de tensa si ­captivanta din film cu detalii care ar fi fost ­extrem de utile la reusita operatiei Valkyrie ­daca le-ar fi avut.
  O reprezentare ­adevarata a unui fragment important din istoria ­moderna fara inflorituri, intr-un film ­care trebuie vazut.

 • Manu_C Manu_C / 8 Oct 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Chiar daca stiam din punct de vedere istoric cum ­au stat lucrurile, filmul m-a luat un ­pic prin surprindere fiind realizat cu atentie ­la detaliu si descriind foarte bine situatia ­vremii respective. Cruise face un rol de zile ­mari dupa parerea mea, nu m-as fi ­asteptat sa fie asa veridic, iar regia ­este de asemenea notabila. Per total, e ­un film ce trebuie vazut!

 • Andrei Moldovan Andrei Moldovan / 25 Sep 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  merita vazut filmul

 • danonino_07 danonino_07 / 30 Aug 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Este un film foarte bun datorita povestii ­adevarate pe care o prezinta! Eu una sunt o mare ­amatoare a filmelor realizate dupa povesti ­adevarate!

 • scoutboy scoutboy / 23 Iun 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Frumos filmul. Il recomand

 • lil_lee2379 lil_lee2379 / 1 Apr 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  tot timpul filmele bazate pe intamplari ­''reale'' m-au atras in mod ­special....iar acesta mi se pare un thriller ­foarte interesant...si plin de ­''actiune''

 • Adrian22 Adrian22 / 1 Apr 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Belea il recomand ..

 • Adrian22 Adrian22 / 30 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Ehe Tom Cruise cred k e fain ..

 • magic_trix magic_trix / 12 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  nota 5/10 este un film bunicel nota mea ar fi ­mai mare daca nu as fi vazut documentarul de la ­discovery pe aceeasi tema, asfel pentru ­mine filmul nu a adus prea mult suspans si totul ­parandu-mi monoton si previzibil, dar si ­daca nu as fi vazut documentarul mai mult de 7 ­nu ii dadeam, planul si intentile lor au ­fost spuse la inceputul filmului. Singurul lucru ­ce ar putea fi apreciat ar fi jocul actoricesc ­si costumele. L-as incadra la filmele nu mori ­daca nu il vezi sau mai bine cauta documentarul

 • tincky tincky / 8 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Luand in considerare faptul ca filmul este bazat ­pe fapte reale nu te prea astepti la un final ­fericit, insa gravitatea faptelor ­colonelului si a celorlalti care au incercat sa ­il inlture pe Hitler de la putere, te ­tin in priza. Acestia stiind ca daca operatiunea ­nu este dusa la capat si-au semnat propria ­condamnare la moarte.

 • mehrzad_mag mehrzad_mag / 3 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  stiam povestea din film, dar a fost bun ­filmul... nu de n ota 10 dar 8+ e deajuns... mie ­imi plac filmele de genu, in cele care ­mai inveti ceva... ma gandesc daca murea ­Hitler, cum era lumea acum?? Sau daca ­ocupa toate europa??

 • Jinhe Jinhe / 23 Feb 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Este un film istoric exact, ­costumele, bataliile, locatile ­toate sunt cum trebuie sa fie, este un ­fim educativ

 • phvlad phvlad / 2 Feb 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Stai intr-o mare de suspans.....Cruise joaca ­bine...poate ca prea serios, dar tinand ­cont de actiunea filmului e normal.
  Pacat ­ca nu au reusit Smiling :)

 • Ady Ady / 16 Ian 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  klumea

 

Fani

 • Roland-Mihai (stelistul)
 • Stangig (stangig)
 • Ioana
 • Baby_face (baby_face)
 
  
asdasd