Che: partea I - Argentinianul

Che: Part One

 


Anul: 2008

Durata: 134min

Tara: SUA,Spania

Regia: Steven Soderbergh

 

Sinopsis:

Prima parte din saga lui Steven Soderbergh (prezenta la Cannes in 2008 cu numele Che - The Argentine) incepe cu evenimentele in care Che Guevara rastoarna impreuna cu Fidel Castro, in Cuba, regimul lui Batista.   Al doilea film, Guerrilla, prezinta senzationala lui sosire la New York in 1964 pentru a vorbi in fata Natiunilor Unite si continua, conform descrierii, pana la asasinarea eroului national al Cubei in jungla boliviana. Impreuna, inseamna una dintre cele mai ambitioase biografii care au vazut, recent, lumina ecranelor – extraordinarul Soderrbergh si genialul Del Toro (nascut, parcam pentru a-l interpreta pe Che), sunt mai putin interesati sa-i ridice un templu controversatului revolutionar, si mai mult sa descopere factorul uman si sa disece revolutia in momentele ei cele mai banale: viata din jungla, marsurile prin caldura si umiditate; recrutarile si invingerile devastatoare, exercitiile si indoctrinarile, zilele si saptamanile intermindabile punctate de explozii bruste de violenta si, evident, barbile din ce in ce mai stufoase.
Rezultatul e o epica in miniatura, o perspectiva antropologica a celor o mie si unul de lucruri care sunt puse in serviciul unei mari ideologii – unele excitante, altele banale. Che nu e despre om sau erou; e despre mecanica de zi cu zi razboiului de guerila.


Filme similare:

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

Comentarii   Optiuni
 
 • Iulian Popovici Iulian Popovici / 27 Dec 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  nu stiu cu ce se mananca Laughing :))

 • Puzica Puzica / 22 Oct 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Un super film care cred ca ar trebui vazut de ­toti pustanii care se dau "rebeli" si ­poarta tricouri cu Che Guevarra fara sa stie ­cine a fost el.

 • pitulush pitulush / 1 Sep 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Un film la care salile de cinema au fost cam ­goale, in ciuda "brand-ului" ­Che Guevara, al carui portret il vedem ­pe multe articole vestimentare sau pe peretii ­cluburilor. E un film cu multa actiune si cu ­multe pac-pac-uri (impuscaturi). Mi s-a parut ­interesant, desi nu prea le am eu cu ­istoria, asa ca mi-a fost mai greu sa-l ­urmaresc pe alocuri. Toti actorii isi joaca ­rolurile excelent, in frunte cu del ­Toro. Faptul ca filmul e in spaniola ii da ­autenticitate. Bineinteles, vreau sa vad ­si partea a II-a. In concluzie, e un ­film pe care vi-l recomand! Viva Cuba Libre! Big grin :D

 • luku_91 luku_91 / 31 Iul 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Om de valoare.. filmul de asemenea!

 

Fani

 • Tatarandoru (tatarandoru)
 • Dorin (dorini)
 
  
asdasd