Stapanul Inelelor: Fratia Inelului

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

 


Anul: 2001

Durata: 165min

Tara: SUA,Noua Zeelanda

Regia: Peter Jackson

Calitate artistica deosebita

Imagine de inalta calitate

Film cu buget ridicat

 

Sinopsis:

Adaptarea trilogiei lui J.R.R. Tolkien despre Pamintul de Mijloc, o lume fantastica in care vietuiesc hobbiti, oameni, pitici, elfi, vrajitori, troli, enti, orci, Calareti Negri si Uruk-Hai.   In aceasta prima parte a trilogiei, tanarul hobbit Frodo Baggins mosteneste un inel, insa acest inel nu este un obiect oarecare. Este Inelul Unic, un instrument al puterii absolute care ii poate permite lui Sauron, Seniorul Tenebrelor din Mordor, sa conduca Pamantul de Mijloc si sa ii transforme pe locuitorii sai in sclavi. Frodo impreuna cu o fratie loiala, formata din hobbiti, oameni, un vrajitor, un pitic si un elf trebuie sa duca Inelul din Pamantul de Mijloc la Muntele de Foc, unde a fost faurit acum mii de ani, si sa il distruga pentru totdeauna.   Aceasta calatorie inseamna patrunderea in teritoriile stapanite de Intunecatul Lord Sauron, locul unde isi aduna armata sa de orci si Uruk-Hai. Iar Fratia nu se lupta doar cu Fortele exterioare ale raului, ci si cu disensiunile din interior si cu influenta corupatoare a Inelului insusi.


Filme similare:

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

Comentarii   Optiuni
 
 • lilalxx lilalxx / 17 Nov 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  A fost un film foarte tare , grafica ­lafel.Dar au pus niste pauza in momentele cele ­mai interesante

 • angeras1234 angeras1234 / 7 Nov 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  im place toata seria din Stapanul inelelor dar ­partea asta e preferata mea:X

 • baby_face baby_face / 17 Oct 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Frodo, un hobbit, mosteneste un ­inel cu puteri extraordinare de la unchiul ­sau, Bilbo Baggins. Dar Inelul are si o ­putere malefica asupra celui ce-l ­detine, asa ca Frodo trebuie sa plece ­intr-o calatorie de-a lungul Pamantului de ­Mijloc si sa arunce Inelul in "Muntele ­Blestemat", singurul loc unde ­acesta poate fi distrus
  Am citit cartea ­si mi-a placut f. mult.
  Apoi am vazut ­seria si prima parte mi se pare cea care aproape ­atinge atmosfera din carte.
  Alte ­comentarii cred ca sunt de prisos.

 • djh3k djh3k / 5 Iul 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  ce sa zic....un film foarte reusit

 • Andrei Andrei / 19 Iun 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  "...Si pe toate sa le adune un ­inel, si altul nime,
  Sa le ­ferece pe toate, astfel sa le ­stapaneasca,
  Unde-s ­Umbrele, in Tinutul Mordor, in ­intunecime."   In aceasta parte ­a trilogiei tânarul hobbit Frodo Baggins ­mosteneste un inel; însa acest inel nu este un ­obiect oarecare. Este Inelul Unic, un ­instrument al puterii absolute care îi poate ­permite lui Sauron, Seniorul Tenebrelor ­din Mordor, sa conduca Pamântul de ­Mijloc si sa transforme locuitorii sai în ­sclavi. Frodo împreuna cu o fratie loiala ­formata din hobbiti, oameni, un ­vrajitor, un pitic si un elf trebuie sa ­duca Inelul din Pamântul de Mijloc la Muntele de ­Foc, unde a fost forjat prima data si sa ­îl distruga pentru totdeauna. O asemenea ­calatorie presupune avântarea în teritoriile ­detinute de Seniorul Tenebrelor, unde ­îsi aduna armata sa de orci. Iar Fratia nu se ­lupta doar cu fortele exterioare ale ­raului, ci si cu disensiunile din ­interior si influenta corupatoare a Inelului ­însusi. Cursul istoriei viitoare este dat de ­destinul Fratiei.

 • Alisa Alisa / 1 Iun 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  no comment

 • Seva Seva / 11 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  te duce intr`o alta lume.cateodata mai frumoasa ­decat a noastra......

 • Razvyyy Bonticel Razvyyy Bonticel / 27 Feb 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  punctul culminant al filmelor fantasy Smiling :) ...fara ­cusur... pastreaza atmosfera cartii (capodopera ­scrisa de JRR Tolkien, pe care va ­recomand sincer sa o cititi, macar de ­dragul filmului)...nu a fost nevoie de 9 ani pt ­a realiza toate 3 filmele (cum mentiona ­alin), caci acestea au fost filmate ­succesiv, una dupa alta, fara ­pauze... cam 3-4 ani...oricum o munca asidua din ­partea lui peter jackson care merita pe deplin ­acel oscar din 2004...revenind la acest ­film...foarte frumos realizat si prezentat ­universul... actiunea si scenariul sunt ajutate ­de performantele actorilor (sub bagheta lui ­peter jackson parca toti au devenit actori ­talentati), de remarcat personajul jucat ­impecabil de ian mckellen... as vedea filmul ­asta de n ori...nu ai cum sa te saturi de el ­(sau de nici unul din trilogie)

 • Alice Alice / 17 Ian 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  inceputul aventurii. un film foarte reusit.

 • Teutza007 Teutza007 / 9 Ian 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Fellowship of The Ring...a fost un film cu totul ­si cu totul special. ­Sunet,imagine,prestatzie ­actoriceasca,efecte sonore si ­vizuale....de o inalta calitate.

 • ani88 ani88 / 9 Dec 2008 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  un film bun din toate punctele de vedere... O ­baza pe care se poate observa calitatea filmului ­este numarul de Oscar-uri primit de fiecare ­dintre cele trei parti - Fratia ­Inelului, Cele Doua Turnuri si ­Intoarcerea Regelui

 • Alin C94 Alin C94 / 6 Sep 2008 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Acest film este super frumos...mie unul mi-a ­placut....si culorile ...si tot....chiar in ­acest moment imi aduc aminte...cat de frumos si ­reusite au fost toate cele trei ­episoade....pacat ca nu exista un serial....dar ­oricum nu cred ca putea fi posibil.....daca noua ­ani a durat filmul.....dar asa....nici nu vreau ­sa ma gandesc.....imi place si abia astept ca la ­anu...sa fie dat inca o data....vreau sa-l mai ­avd odata.
  In film au fost scene ­triste....si chiar m-a podidit plansul...m-au ­tinut in sunspans....deoarece a fost pentru ­prima data cand l-am vazut anul ­acesta,de la cap la coada....neintrerult ­de nimeni:D....
  Peter Jackson trebuie sa ­fi fost un om foarte fericit la acel om....si ­scriitoarul.....trebuie laudat ­pentru,imaginatia,rabdarea de a ­scrie asa ceva....nici nu cred ca si-a pierdut ­rabdarea vreun moment...dat fiind faptul ca a ­fost super frumos.....oricum trebuie laudat ­pentru imagiantia,rabdarea si ­devotamentul,care l-a avut....este un ­film mult mai frumos decat "Harry ­Potter"....chiar de nota ­10.....superb!!!
  Acestea fiind spuse...eu ­mi-am spus parerea despre acest film ­superb....Va multumesc!!!!:-h

  
asdasd