Percy Jackson: Marea monstrilor

Percy Jackson: Sea of Monsters

 


Anul: 2013

Tara: Statele Unite ale Americii

 

Sinopsis:

Percy Jackson nu se simte ca un erou. Semizeul, fiul lui Poseidon, zeul grec al marilor, a salvat candva lumea, dar Percy incepe sa creada ca poate a fost doar o intamplare norocoasa. Oare a facut senzatie doar pentru scurt timp, iar gloria lui a apus?
Cand Percy afla ca are un frate dupa tata care este un monstru, el incepe sa se intrebe daca nu cumva este mai mult un blestem decat o binecuvantare sa fii fiul lui Poseidon. Dar Percy nu are prea mult timp sa stea pe ganduri; granitele magice ale Taberei Semipurilor incep sa cedeze, iar o hoarda de monstri mitici ameninta sa distruga refugiul copiilor zeilor.
Pentru a salva adapostul semizeilor, Percy si prietenii lui trebuie sa gaseasca vestita si vrajita Lana de Aur. In drumul lor, ajung la Washington si pe coasta statului Florida, unde pornesc intr-o calatorie periculoasa pe mare, in apele neexplorate si ucigase ale Marii Monstrilor, cunoscuta de oameni sub numele Triunghiul Bermudelor.
Ei dau piept cu un taur mecanic urias, care scuipa foc, cu monstri marini ingrozitori, cu un ciclop urias si cu alti semizei despre care nu se stie cui ii sunt loiali. Miza este mai mare ca niciodata. Daca Percy va da gres, Tabara Semipurilor va inceta sa existe si intregul Olimp se va prabusi.
Scriitorului Rick Riordan, care a predat multi ani mitologie greaca in scoli gimnaziale din California si Texas, i-a venit ideea de la care a pornit prima carte din seria Percy Jackson dupa ce a inceput sa ii citeasca legendele stravechilor eroi greci fiului sau, Haley, inainte de culcare. Au urmat inca patru romane, care au dobandit un numar urias de admiratori, de ordinul milioanelor.
"Cand am terminat toate miturile, fiul meu a fost dezamagit", povesteste scriitorul pe site-ul personal. "M-a intrebat daca as putea sa scriu alte povesti cu aceleasi personaje. Mi-am adus aminte de un exercitiu de compunere pe care il faceam cu elevii mei de clasa a sasea si care le permitea sa isi creeze propriul erou semizeu, fiul sau fiica oricarui zeu doreau ei, iar apoi sa descrie aventurile in stil grec ale eroului respectiv."
"L-am inventat spontan pe Percy Jackson si i-am povestit lui Haley cum incearca el sa regaseasca fulgerul lui Zeus in America zilelor noastre. I-am spus toata povestea in cam trei seri si, dupa ce am terminat, Haley mi-a spus ca ar trebui sa scriu o carte cu acest subiect".

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

 
 
  
asdasd