Cripta/ Domnul de la curte

 


Anul: 2014

Durata: 82min

 

Sinopsis:

educ, om de afaceri francez, pregateste renovarea unui vechi cartier din statiunea Baile Herculane. O fresca romana dintr-un subsol ar putea intarzia proiectul, asa ca incearca sa-i dea foc. Doar ca ramane prizonier din greseala intr-o curte. Nu reuseste sa scape timp de mai multe zile, cartierul fiind pustiu. Incearca sa apeleze la putinii locuitori ramasi si se transforma dintr-o persoana civilizata intr-un salbatic. Va evada vreodata?   Cornel Gheorghita este regizor, producator si scenarist si preda cursuri de cinema din 1991 la ESAV (Ecole Supérieure d'Audiovisuel, Univ. Toulouse II), iar din 2001 la ESMA (Ecole Supérieure des Métiers Artistique) Toulouse.
Primul sau lungmetraj de fictiune, "Europolis" (2010), a castigat Mentiunea Speciala a Juriului la Montréal World Film Festival 2010, Premiul Ecumenic al Juriului la Golden Apricot Film Festival Yerevan 2011, Mentiune Speciala a Juriului la Kimera International Film Festival 2011 si premii pentru Cea mai buna actrita (Adriana Trandafir), Cea mai buna imagine (Ovidiu Marginean), Cea mai buna muzica (Diego Losa si François Petit) si Cele mai bune decoruri (Bogdan Ionescu) la Cyprus International Film Festival 2011.
Printre documentarele realizate de Cornel Gheorghita se numara "Fanfaron Fanfaron" (2007), un film documentar despre fanfarele taranesti din Moldova, si "Mascarade", un film despre mascaradele de iarna moldovenesti.

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

 
 
  
asdasd