Byzantium

 


Anul: 2012

Tara: Statele Unite ale Americii

Regia: Neil Jordan

 

Sinopsis:

Eleanor si Clara, doua tinere misterioase dar foarte sarace, reusesc sa fuga de la locul unei groaznice faradelegi, ajungand intr-o statiune veche si neingrijita de la malul marii. Ele incearca sa faca rost de bani si sa-si gaseasca refugiul in aceasta localitate ieftina de pe litoral, lucrand prin hotelurile sale decazute.
Clara, mai cu capul pe umeri, isi vinde trupul. Ea il intalneste pe timidul si singuraticul Noel, care le asigura celor doua un acoperis deasupra capului, in vechiul sau hotel, Byzantium. Clara, care se gandeste tot timpul la viitor, il preschimba peste noapte intr-un bordel.
Intre timp, Eleanor, eterna scolarita, il intalneste pe Frank, un spirit pereche, care o impinge, fara sa-si dea seama de consecinte, sa-i spuna adevarul despre viata ei.
Conform povestii sale, Clara este mama lui Eleanor, desi intre ele nu sunt decat cativa ani diferenta de varsta. Cu toate ca nu are decat 16 ani, Eleanor sustine ca s-a nascut in 1804. De asemenea, ea marturiseste ca trebuie sa bea sange de om pentru a supravietui, la fel ca mama sa.
In micul orasel de la malul marii incep sa moara oamenii. Iar trecutul, de care fetele fugisera atata vreme, le ajunge din urma, dezlantuind consecinte dramatice.
Un film scris de Moira Buffini si regizat de Neil Jordan, Byzantium ne poarta peste secole, incercand sa aduca genul filmului cu vampiri in secolul XXI.
Moira Buffini, dramaturgul si scenaristul care a realizat adaptarile pentru Tamara Drew si recenta ecranizare a romanului Jane Eyre, si-a dorit dintotdeauna sa scrie si o poveste cu vampiri. In 2007, Buffini a scris prima sa poveste cu vampiri, "A Vampire Story", care era adresata tineretului si scrisa sub forma de piesa de teatru. "In general sunt destul de atrasa de genul Gotic si pot sa spun ca am citit toate povestile timpurii cu vampiri," continua Buffini. Povestea lui John Polidori, "The Vampyre", care a fost un mare succes al epocii, fragmentul scris de Byron, "Augustus Darvell", sau nuvela lui Sheridan Le Fanu, "Carmilla", care a fost prima povestire despre o femeie vampir - acestea toate ma fascinasera."
"Erau povesti fantastice," adauga ea, "si ma gandeam tot timpul la ele si la Carmilla si in general la vampirii din romanele gotice, fiindca erau total diferiti de Bram Stoker. Acestia nu se fac pulbere cand apare soarele, nu au nevoie de sicrie ca sa doarma in ele, nu se prefac in lilieci, nu au colti lungi si ascutiti si in general, sunt mult mai discreti si traiesc aproape normal, printre oameni."
Femeile din film sunt Clara (Gemma Arterton) si Eleanor (Saoirse Ronan), mama si fiica, cu varste apropiate una de alta. Fiecare dintre ele a devenit nemuritoare la o anumita varsta, fapt care a permis ca mama sa ramana pe la 24 de ani, iar fiica pe la 16.

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

 
 
  
asdasd