Brazil

 


Anul: 1985

Durata: 140min

Tara: Marea Britanie

Regia: Terry Gilliam

Scenariul: Terry Gilliam

 

Sinopsis:

"Brazil" este premiat cu cele mai importante trei distinctii ale prestigioasei Asociatii a Criticilor de Film din Los Angeles: pentru cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun scenariu. Este o viziune intunecata si sarcastica a unui foarte posibil viitor al omenirii.
Intr-un viitor "perfect" al eficientei utopice, in care domnesc tehnologia si birocratia in formele lor supreme, si unde supravegherea monitorizata decretata de guvernanti este omniprezenta si acceptata ca un inconvenient cotidian, viata lui Sam Lowry ia o turnura brusca sub influenta unei serii intregi de evenimente.
Prin natura serviciului, ajunge in casa unui om ucis de oamenii puterii; incepe sa aiba vise afrodisiace si parca zboara alaturi de o superba femeie inaripata; sistemul de ventilatie al apartamentului i se strica si este reparat de un super-erou, care apoi il viziteaza adeseori, numai noaptea, plutind prin aer. Iar cand Lowry o cunoaste pe Jill, femeia visurilor sale, se lasa atras de ea intr-un complot impotriva guvernului.   "Terry Gilliam provoaca aici o explozie de imagini inventive. El amesteca genurile, jongleaza cu satira sociala si alatura decoruri maiestuoase in stil baroc, fiecare plan demonstrand preocuparea sa pentru pictural. Caracterizat de un absurd feroce, Brazil ofera o reprezentare infioratoare si deliranta a unui univers care sufoca personalitatea." - Dictionnaire des Films - 1991 (Larousse)

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

 
 
  
asdasd