Atlasul norilor

Cloud Atlas

 


Anul: 2012

Durata: 164min

Tara: Statele Unite ale Americii

Regia: Tom Tykwer

Scenariul: David Mitchell

 

Sinopsis:

Povestea se intinde pe parcursul a cinci secole si exploreaza scopul vietii oamenilor pe Pamant, tema care a preocupat omenirea de la inceputul vremurilor. Cu o serie caleidoscopica de actiuni, emotii si conexiuni umane, filmul sugereaza ideea ca vietile individuale isi continua traiectoriile personale de-a lungul vremurilor. Sufletele renascute isi reiau legaturile unul cu celalalt, in epoci diferite. Greselile pot fi reparate sau... repetate. Libertatea poate fi castigata sau pierduta, fara ca oamenii sa inceteze vreodata sa o caute.
Si, intotdeauna, dragostea supravietuieste.   Povestea urmareste evolutia unui suflet care se transforma de-a lungul catorva secole dintr-un ucigas intr-un erou, modelandu-se prin actiune, mister, drama si romantism.   O singura fapta buna reverbereaza pentru a provoca o revolutie la sute de ani distanta in viitor.   Fratii Wachowski au schimbat istoria filmului SF cu trilogia "Matrix", care a avut incasari de peste 1,6 milioane de dolari. Tom Tykwer a castigat un premiu Independet Spirit si o nominalizare la premiile BAFTA pentru regia si scenariul filmului "Run Lola Run", iar mai recent a regizat thrillerul "Parfumul: Povestea unei crime", de asemenea castigator al unor premii importante. Bazat pe romanul best seller cu acelasi nume al lui David Mitchell, si publicat in Romania de editura Humanitas, sub titlul "Atlasul norilor", filmul are asadar tot ce ii trebuie ca sa fie memorabil.

Imagini:

  

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

Comentarii   Optiuni
 
  • Monica Bohodeanu Monica Bohodeanu / 3 Apr 2013 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

    Cartea - fabuloasa, filmul - bun. ­Probabil, e greu sa transpui in imagini ­un fir narativ atat de complex. Chiar daca ­regizorul este un nume. Nu lipsesc nici scenele ­"demne" de hollywood ca doar avem de-a ­face cu o productie americana, nu?
    Per total, filmul mi-a facut o ­impresie buna, dar nu indrazni sa vezi ­filmul fara sa citesti impresionantul roman. Vei ­avea de pierdut pentru ca filmului ii este ­imposibil sa surprinda rafinamentul constructiei ­narative, intensitatea ­trairilor,drama marturiei.

  • Simona Tipol Simona Tipol / 27 Dec 2012 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

    bun

 
 
 

Fani

  • Monica Bohodeanu (monida18)
 
  
asdasd