Politist, adjectiv

Police, Adjective

 


Anul: 2009

Durata: 115min

Regia: Corneliu Porumboiu

Scenariul: Corneliu Porumboiu

 

Sinopsis:

Pelicula "Politist, adjectiv" relateaza povestea unui politist dintr-un oras de provincie (Dragos Bucur). Acesta este obligat sa investigheze un caz minor, al carui protagonist este un licean.   Pe parcursul investigatiei, politistul isi da seama ca nu mai crede in meseria sa.

Imagini:

  
 •  

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

Comentarii   Optiuni
 
 • Iulian Popovici Iulian Popovici / 27 Dec 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  bdealh

 • Porche026cp Porche026cp / 9 Nov 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  pai , e film romanesc , low ­buget, dar merita vazut .. e interesant

 • scrumbie scrumbie / 15 Iul 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  “Politist, adjectiv” este unul dintre ­cele mai savuroase filme romanesti din ultimii ­ani. Are niste personaje memorabile si dozeaza ­rutina gata sa explodeze membrana unui vas de ­expansiune: de la blocurile alea gri, ­gropile din incinta utilitatilor publice la fel ­de arogante ca si monopolul detinut de ­companiile nationale, interiorul ­mucegait al apartamentului de politist necorupt ­cu nevasta care lucreaza in invatamnt (cu leafa ­mica, dar iscusita in descalcirea ­sensului cuvintelor).
  Aceeasi obsesie ­pentru cuvinte o are si Anghelache, ­comandantul lui Cristi, pe care nu se ­cuvine sa-l tragi de cravata. El se bazeaza pe ­litera rigida a legii, pe intelesul ­strict al cuvintelor din DEX, pe ­amenintari de genul ­ori-faci-ca-mine-ori-esti-istorie.
  ­Secretara (Gina), ce mai piesa rara! O ­adevarata reprezentanta a rasei secretarelor in ­deux-piece, cu oja data in straturi ­groase.
  Si nu in ultimul rand ­Cristi, politistul nostru care se pierde ­in fata comadantului si se exprima greoi. La ­pranz, intre doua filaje vine ­acasa, isi soarbe zgomotos ­borsul, isi inmoaie dumicatii ­gandindu-se la cat de f*t*t* e situatia.

 • Krystyana84 Krystyana84 / 10 Iul 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  inca un film prost din seria filmelor romanesti; ­un film care nu vinde

 • scrumbie scrumbie / 9 Iul 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Am fost la „Politist, adjectiv” avand o ­presimtire (care s-a confirmat).
  Sub ­pretextul simplist al filajului, ­Porumboiu tese pe indelete lumea provinciala a ­lui Cristi, care se ocupa de cazul unor ­pusti fumatori de hasis. Mai concret, ii ­pandeste in stil tarkovskian sperand sa ­descopere sursa substantei narcotice. Bazandu-se ­mai mult pe fler, incearca sa evite ­acuzarea unui adolescent care pare inofensiv.
  Este un film despre lege, despre cum ­o aplica politistul si cum se rezolva cazurile ­semnalate politiei. Si acum sa va povestec un ­caz: intr-o seara, imi gasesc masina ­sparta. Semnalez politia din teritoriu, ­vine criminalistul amusina, face poze. ­Dupa vreo 6 luni primesc o rezolutie prin care ­mi se comunica ca numitul **** (nume ­predestinat, parol) a recunoscut ca mi-a ­spart masina, dar ca politia nu poate ­lua masuri din cauza lipsei de probe, ­„intrucat simpa recunoastere nu inlatura ­principiul dubio pro reo” care opereaza in ­favoarea numitului. Si-n favoarea ­contribuabilului opereaza adjectivul?

 

Fani

 • Scrumbie (scrumbie)
 • Dobrin31 (dobrin31)
 
  
asdasd