Premii

  • Periferic a castigat Marele Premiu al Festivalului International de Film de la Vilnius

    Vineri, 1 Aprilie 2011, Categoria: Premii

    Periferic a castigat Marele Premiu al Festivalului International de Film de la Vilnius Filmul Periferic, in regia lui Bogdan George Apetri, a obtinut Marele Premiu al Festivalului International de Film de la Vilnius, cel mai important eveniment de gen din Lituania. Trofeul i-a fost inmanat joi seara, pe 31 martie, producatorului asociat al peliculei, Mihaela Popescu. "Periferic" a concurat in competitia principala, intitulata "New Europe – New Names", cu 11 productii europene.
    Juriul care i-a acordat lungmetrajului romanesc premiul celei de-a 16-a editii este alcatuit din Milcho Manchevski (regizor, Macedonia), Nadia Turincev (producator, Franta), Gary McVey... mai mult
  • In asteptarea Oscarurilor 2011, nominalizarile

    Joi, 24 Februarie 2011, Categoria: Premii

    In asteptarea Oscarurilor 2011, nominalizarile Cea de-a 83-a editie a premiilor Academiei Americane de Film, celebrele Oscar-uri atat de ravnite de toti actorii, regizorii si scenaristii din intreaga lume, vor fi decernate luni, 28 februarie 2011.
    Festivitatea de premiere, care va avea loc ca si anul trecut la Kodak Theatre din Hollywood va putea fi urmarita in direct pe canalul HBO, in varianta originala, nedublata, luni, 28 februarie 2011, de la ora 3 dimineata.
    Pana cand vom afla care sunt fericitii castigatori ai celebrelor statuete iata care sunt nominalizarile din acest an la toate categoriile. mai mult
  • Sapte premii BAFTA pentru Discursul regelui

    Luni, 14 Februarie 2011, Categoria: Premii

    Sapte premii BAFTA pentru Discursul regelui Discursul regelui, ”King’s Speech”, filmul in care Colin Firth interpreteaza uluitor rolul regelui George al VI-lea, a facut furori cu ocazia Galei premiilor BAFTA ce au fost decernate Duminica.
    Astfel, filmul a castigat nu mai putin de sapte premii BAFTA cu doar doua saptamani inainte de decernarea celor mai ravnite distinctii din lumea cinematografiei, Oscarurile.
    Discursul regelui a castigat premiul BAFTA pentru Cel mai bun film,/b> si Cel mai bun film britanic, iar Colin Firth a castigat premiul pentru Cel mai bun actor masculin intr-un rol principal.
    ... mai mult
  • Documentarul Lumea vazuta de Ion B. A castigat Premiul EMMY International la categoria Arts Programming

    Marti, 23 Noiembrie 2010, Categoria: Premii

    Documentarul Lumea vazuta de Ion B. A castigat   Premiul EMMY International la categoria Arts Programming Lumea vazuta de Ion B., documentarul HBO regizat de Alexander Nanau, a fost declarat castigatorul categoriei Arts Programming in cadrul celei de-a 38-a editii a Premiilor Emmy International.
    Este pentru prima oara cand o productie realizata de HBO in Europa Centrala castiga cea mai importanta statueta din industria televiziunii.
    Castigatorii au fost anuntati azi noapte in cadrul ceremoniei ce a avut loc la Hotelul Hilton din New York.
    Iata ce declara Carmen Harabagiu in urma cu cateva ore, de la New York: ”Este pentru prima data cand o productie realizata de... mai mult
  • Robert de Niro va primi premiul Golden Globe pentru intreaga cariera

    Miercuri, 10 Noiembrie 2010, Categoria: Premii

    Robert de Niro va primi premiul Golden Globe pentru intreaga cariera Dublul castigator al premiului Oscar Robert De Niro isi va adauga in curand un nou trofeu in palmares, trofeul Golden Globe pentru 40 de ani de cariera.
    Actorul care a excelat in Soferul de taxi si, mai recentul Un socru de cosmar va primi acest premiu cu ocazia decernarii premiilor Golden Globes pe 16 ianuarie 2011 alaturandu-se astfel unei serii de alti mari actori si/sau regizori a caror cariera a fost incununata de acest premiu: Al Pacino; Barbra Streisand si Anthony Hopkins.
    Robert De Niro, acum in varsta de 67 de ani, a jucat in mai mult de 70 de filme de-a... mai mult
  • Premiile Emmy 2010

    Luni, 30 August 2010, Categoria: Premii

    Premiile Emmy 2010 Ieri seara, la Los Angeles, s-au decernat premiile Emmy Primetime care au fost castigate in principal de seriale de televiziune nou lansate.
    Cu 17 nominalizari la activ in acest an, serialul de comedie “Mad Men” a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu si pentru cea de-a treia oara la rand premiul pentru cel mai bun serial drama.
    Cel mai bun serial de comedie a fost desemnata productia “Modern Family” dupa numai un sezon de cand este difuzat, invingand astfel populara productie Fox "Glee", care conducea in top, duminica, cu 19 nominalizari. In total,... mai mult
  • Cristi Puiu premiat la Karlovy Vary

    Luni, 12 Iulie 2010, Categoria: Premii

    Cristi Puiu premiat la Karlovy Vary "Aurora" lui Cristi Puiu a castigat premiul sectiunii East of the West a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary (Cehia), care s-a desfasurat intre 2 si 10 iulie.
    Lungmetrajul a avut premiera mondiala in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2010, iar Puiu nu este numai regizor si scenarist, ci si actorul din rolul principal, interpretandu-l pe Viorel, un barbat divortat tulburat de probleme psihice.
    Marele Premiu al festivalului a revenit peliculei "The Mosquito Net", in regia spaniolului Augusti Vila, iar Premiul Special al ... mai mult
  • Fantomele au cucerit Cannes-ul

    Luni, 24 Mai 2010, Categoria: Premii

    Fantomele au cucerit Cannes-ul Pelicula "Loong Boonmee raleuk chat"/"Unchiul Boonmee care isi poate aminti vietile anterioare", regizata de thailandezul Apichatpong Weerasethakul, a castigat duminica Palme d'Or, cel mai important premiu al Festivalului International de Film de la Cannes. O coproductie Thailanda, Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, filmul spune povestea unui barbat in varsta care sufera de insuficienta renala si care stie ca nu mai are mult de trait, de aceea se retrage la o ferma de la tara, in marginea junglei. Aici isi fac aparitia fantomele sotiei si fiului sau, care au venit sa-l... mai mult
  • Premiile Emmy in direct la HBO

    Luni, 14 Septembrie 2009, Categoria: Premii

    Premiile Emmy in direct la HBO HBO Romania va difuza anul acesta cea de-a 61-a editie a Galei premiilor Emmy in direct si in exclusivitate, in varianta originala, nedublata. Pana atunci (21 septembrie, ora 03:00), aveti mai jos nominalizarile celor mai importante categorii:
    Cel mai bun serial dramatic
    Big Love /Dragoste mare (HBO – Anima Sola Productions, Playtone & HBO Entertainment)
    Breaking Bad (AMC – High Bridge, Gran Via Productions & Sony Pictures Television)
    Damages (FX Networks – FX Productions & Sony Pictures Television)
    Dexter (Showtime – Showtime, John... mai mult
  • "URSUL" premiat la Festivalul de la Cottbus

    Marti, 18 Noiembrie 2008, Categoria: Premii

    Proiectul de lung metraj "Ursul", regizat de Dan Chisu si produs de Tudor Giurgiu, a fost premiat cu Premiul „The Best Pitch Award” al sectiunii „Connecting Cottbus” din cadrul celei de-a 18-a editii a Festivalului International de Film de la Cottbus, Germania.
    “Connecting Cottbus” a selectat 13 proiecte europene de film aflate in faza de dezvoltare a scenariului, cu scopul de a fi prezentate producatorilor, distribuitorilor si reprezentantilor posturilor TV prezente la festival, in vederea unor posibile coproductii sau cofinantari ulterioare.
    Premiul este... mai mult
  
asdasd